Burgers Zoo

Een tijdje terug ontving ik entreekaarten voor Burgers Zoo van een dorpsgenote. Misschien vond ik het leuk om samen met de kinderen hier naar toe te gaan in de herfstvakantie? Dat was inderdaad een leuk idee! De kinderen zijn gek op dierentuinen, dus zo trokken we in de herfstvakantie richting Arnhem.

Inhoudsopgave

Burgers Zoo prijzen

Daar aangekomen zagen we dat de dino`s de dierentuin hadden overgenomen in de herfstvakantie. Damiën heeft op dit moment veel interesse in dino`s dus dat was extra leuk. Verspreid door de dierentuin konden we dino`s vinden met een mooi informatiebordje erbij.

 • Burgers Zoo
  Antoon van Hooffplein 1
  6816 SH Arnhem

Kosten

 • 0 t/m 3 jaar gratis
 • 4 t/m 9 jaar €21,50
 • 10+ €22,00
 • Korting als je via de site bestelt.
 • Abonnementen mogelijk vanaf €50
 • Parkeren €5
Burgers Zoo

Over de dierentuin

Burgers Zoo is een mooie dierentuin die al ruim 100 jaar bestaat en waarin je van wereld naar wereld kunt lopen, denk aan de Desert, Ocean en de Bush. Dit staat allemaal goed aangegeven op de wegwijzers die je door het hele park kunt vinden. Ook voor rolstoelgebruikers is dit park geschikt. Damiën maakt gebruik van een rolstoel en we hadden weinig problemen.

Veel delen van het park zijn overdekt waardoor het ideaal is om ook in de minder zonnige periode van het jaar naar deze dierentuin te gaan. In totaal zijn er 5 restaurants waar je een hapje kunt gaan eten, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ergens lekker op een bankje te gaan zitten en te genieten van al het moois om je heen met je eigen meegebrachte gevulde broodtrommel.

Voor de kinderen zijn er ook enkele speeltuintjes waar ze zich kunnen uitleven. Lekker spelen, springen en klauteren. Niet alleen buiten, maar ook een hele leuke overdekte speelplek. De ouders kunnen dan in het naastgelegen restaurant iets te eten of drinken halen. Regelmatig worden er ook activiteiten in de dierentuin georganiseerd. Check de website voor de actuele activiteiten.

Burgers Zoo, ja of nee?

Ja, zou ik zeker een keertje doen als je de kans hebt. Het is echt een hele leuke dierentuin en er is voldoende te zien. Bovendien is hij mooi opgezet en waan jij je echt in een andere wereld.

Heb jij Burgers Zoo wel eens bezocht?

Burgers_Zoo1

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *