Tips voor de herfstvakantie

Over een paar dagen is het alweer herfstvakantie in het noorden en midden van ons land. Het zuiden moet nog een weekje langer wachten en heeft vanaf de 22e een weekje vrij. Een prima moment om tijd aan de kinderen te besteden. In dit artikel deel ik enkele tips voor de herfstvakantie.

Inhoudsopgave

Er op uit

Het kan prachtig weer worden, het kan echt herfstweer worden. Helaas zijn dat soort dingen nooit echt van te voren te voorspellen. Dierentuinen zijn ideaal om te bezoeken aangezien er ook verschillende dierentuinen zijn die met slecht weer prima te bezoeken zijn. Maar wist je dat er ook heel veel leuke museums voor kinderen zijn? En uiteraard hebben de pretparken deze maand ook allerlei leuke activiteiten in het kader van de Halloween op 31 oktober.

Museum-met-kinderen

Binnen blijven

Soms heb je geen zin of budget om er op uit te gaan. Ook dan hoef jij je niet te vervelen deze herfstvakantie. Er zijn namelijk genoeg leuke activiteiten voor binnen. Zo kun je low budget knutselen samen met je kinderen. Vaak heb je materialen al in huis. Denk aan wc-rolletjes of schoendozen. Je zult je verbazen hoe kinderen daar de mooiste dingen mee maken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een filmmiddag te houden en lekker op de bank te kruipen onder een dekentje. Lekker Netflix of Disney Plus kijken!

Daarnaast is het ook gezellig om samen de keuken in te gaan. Laat de kinderen kiezen wat ze willen eten en duik dan samen de keuken in. Kinderen kunnen prima helpen met het avondeten. Laat ze bijvoorbeeld champignons of tomaten snijden of maak samen met ze een lekker toetje.

Lees ook: 50 activiteiten voor de vakantie

Goedkope uitjes

En natuurlijk heb je ook nog de goedkope uitjes. Een speeltuintje in het parkje om de hoek kan zorgen voor een paar uurtjes plezier maar ook een wandeling door het bos of het park is hartstikke leuk in de herfst. Zoek bijvoorbeeld mooi gekleurde blaadjes om daar thuis weer iets moois mee te maken.

Tip: Check ook mijn artikel Pareltjes van Limburg om allerlei leuke uitjes in Limburg te ontdekken!

Wat zijn jouw tips voor de herfstvakantie?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *