26 tips voor binnen activiteiten

Ik dacht toch serieus dat de kinderen 6 weken zomervakantie hadden. Langzaamaan begint het meer op een natte, druilerige, veel te lange herfstvakantie te lijken. Zo nu en dan is er wel een droog dagje, maar inmiddels hebben we ook al behoorlijk wat regen gehad. Vorige week dacht ik even dat het tij zou keren. Ik keek op buienradar en zag voor deze week zon en temperaturen richting de 30 graden. Ik riep de kinderen en in gedachten organiseerden we al poolparty`s en gezellige, zomerse barbecue-avonden. Maar helaas, 2 dagen later gaf buienradar een heel ander beeld aan. Regen en kou. En daarom deel ik deze 26 tips voor binnen activiteiten met je.

Inhoudsopgave

Nog een paar weken te gaan

We zijn ongeveer halverwege de zomervakantie dus we hebben nog een paar weken te gaan. Ga je, net als ons, niet op vakantie dit jaar? Dan kan de zomer met de kinderen thuis best lang duren. Eerder deelde ik al een artikel met 15 originele diy`s die je met de kinderen kunt maken en ook een artikel met leuke bioscoopfilms die deze zomer draaien. Doe er je voordeel mee.  😉

De keuken in

Koken met kinderen is hartstikke leuk. Op elke leeftijd kunnen ze wel iets en iets meer. Zo kan een 3-jarige best het meel en de eitjes in een grote kom doen die jij van tevoren hebt afgewogen. En een 6-jarige kan best een champignon in stukjes snijden. Duik dus de keuken in met de kinderen. Bak cupcakes, maak een regenboogtaart of ga eenvoudig voor een kant en klaar pakket.

Ook voor de lunch kun je de lekkerste dingen maken. Zeker als het buiten wat frisser is, is soep erg lekker. Laat de kinderen dan hun eigen croutons maken. Ga je liever voor een avondmaaltijd? Wat dacht je van een pizzawaaier of lekker macaroni?

De boel op stelten zetten

Lieve mama`s, laat de boel gewoon eens lekker de boel deze vakantie. Voor een keertje is het niet zo erg om het huis overhoop te halen. Wilden de kinderen eigenlijk met een tent in de achtertuin kamperen? Dat gaat misschien niet vanwege het regenachtige weer. Maar niet getreurd: Bouw een tent van lakens, zet een speelgoedtentje op of sleep de matrassen naar beneden voor een indoor kampeerplekje. Gegarandeerd plezier!

Lowbudget knutselen

Knutselen is natuurlijk hartstikke gezellig om met de kinderen te doen. Bij de Action kun je voor weinig geld heel veel leuke knutselspulletjes kopen. Neem ze mee en laat ze hun eigen dingetjes uitzoeken. Pinterest is een goede bron van informatie, hier haal je de tofste ideetjes vandaan.

Enkele tips: Meisjes kunnen hun eigen haarclipjesbord maken of je kunt aan de slag gaan met een oude schoenendoos. Hier kun je bijvoorbeeld een kijkdoos van maken. Maar je kunt ook prima een garage knutselen met een schoenendoos. En zoek eens in je huis. Wie weet wat je nog allemaal hebt liggen. Van een lege, glazen pot kun je bijvoorbeeld een leuk waxinelichtje maken.

Mocht het even droog zijn, maak dan een gezellige wandeling. Verzamel onderweg wat stenen. Als het dan weer wat slechter weer is kun je deze stenen verven. Ook takjes kun je verzamelen. Misschien heb je nog ergens een oud fotolijstje liggen, dan kun je dit fotolijstje versieren met de takjes. Print een leuke foto uit en de kinderen hebben wat moois voor op hun kamer.

Laatste tip in het kader van lowbudget aan de slag gaan: Print een aantal gratis kleurplaten uit en laat de kinderen een mooie tekening maken voor opa, oma, oom of tante. Echte post is cool, dus stuur de tekening lekker op. 😉

Hangen op de bank

Een keertje heel erg lui zijn is niet erg. Het is juist wel eens lekker. Hou dan bijvoorbeeld een filmmarathon of laat de kinderen een computerspelletje spelen. Ook een dagje met je iPad aan de slag gaan is zo`n ramp nog niet. Dochterlief vindt het heerlijk om een middagje YouTube filmpjes te kijken, dus dat is ook nog een optie.

Overdekte uitjes

En mocht je er echt even uit willen, dan zijn er ook verschillende mogelijkheden. Zo zou je bijvoorbeeld naar zwembad of een indoor speeltuin kunnen gaan of je kunt ervoor kiezen om een museum voor kinderen te bezoeken. Ook zijn er dierentuinen die je prima kunt bezoeken als het slecht weer is. Denk bijvoorbeeld aan de Beekse Bergen. Verder zijn er voldoende overdekte winkelcentra in Nederland te vinden, zoals de Makado in Beek. Aangezien de zomer niet heel geweldig is, heb je grote kans dat je zomerspullen tegen hele lage prijzen kunt inslaan voor volgend jaar.

Heb jij nog tips?

Zo, dit waren alweer 26 tips. Ja, tel ze maar ( de vet gedrukte woorden ) Mochten het er onverhoopt 25 of 27 zijn, dan lees ik dat graag in de reacties hier beneden. 😉 Ook als je zelf nog tips hebt trouwens. Zo kunnen we samen een mooie lijst maken.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *