Carnaval cupcakes maken

Carnaval cupcakes

Nog maar een paar dagen te gaan en dan barst het feest los in het zuiden des lands! Dan is het een aantal dagen lang feesten en plezier maken. Tot die tijd zit je hier goed. Deze week kun je elke middag een leuke carnavalsblog terug vinden op de site. We trappen af met carnaval cupcakes, die staan dit weekend hartstikke gezellig op je tafel.

Een tijdje terug heb ik ze al met de kinderen gemaakt. Deze cupcakes hebben een beetje een andere bereidingswijze dan  wat je normaal van cupcakes gewend bent. Toch is het niet zo heel erg moeilijk en het resultaat is hartstikke leuk.

Wat heb je nodig om carnaval cupcakes te maken?

  • 400 gram suiker
  • 275 gram roomboter
  • 400 gram witte bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 8 eiwitten
  • 200 ml melk
  • kleurstoffen: rood, geel en groen

Bereidingswijze

Allereerst moet je de eieren scheiden, je hebt alleen het eiwit nodig voor deze cake. De eiwitten klop je stijf in een kom en deze zet je even aan de kant.

In een andere kom mix je de boter en suiker zacht. Daar voeg je beetje bij beetje de bloem en de melk toe tot alles goed gemengd is. Met een spatel schep je voorzichtig de eiwitten door het mengsel tot alles goed gemengd is. Verdeel dit vervolgens over 3 verschillende bakjes.

Lees ook: knutselen voor carnaval

Carnaval_cupcakes1

Voeg de kleurstoffen toe. In 1 bakje maak je een rood beslag, in 1 bakje een geel beslag en in 1 bakje een groen beslag. Je kunt ervoor kiezen om cupcakes te maken of 1 grote cake. Begin met het groene beslag, vervolgens het gele om te eindigen met het rode beslag.

Het beslag zet je in een voorverwarmde oven van 175 graden. Cupcakes hebben een minuutje of 20 nodig in de oven, een grote cake ongeveer een uurtje. Met een sateprikkertje kun je kijken of de cake gaar is. Als er niks meer aan blijft plakken kun je hem uit de oven nemen.

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de cake nog te decoreren met fondant of marsepein, dat ziet er extra feestelijk uit.

Samen met de kinderen heb ik er een filmpje van gemaakt welke je hieronder kunt bekijken.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *