Carnaval knutselen : leuke tips en ideeën

Zoals je vast al in de gaten hebt staat de carnaval voor de deur. Onze kinderen Daelyn, Damiën, Youri en Kyra knutselen graag. Vandaar dat we onze koppen bij elkaar hebben gestoken om leuke knutselideeën te verzinnen en met jullie te delen. De kinderen zijn er blij mee, wij worden er blij van en hopelijk jullie ook. Hieronder vind je een paar van de door kinderen gemaakte knutselwerken. 

clown maken

Inhoudsopgave

Carnavalsmaskers maken

Dit heb je nodig:

 • Papieren bordje
 • Verf
 • Veertjes (Hier vind je meer informatie over veertjes om te knutselen en actuele prijzen)
 • Diamant stickers

Met een papieren bordje en wat verf kun je leuk en eenvoudig knutselen. Op de foto zie je hoe je het bordje kunt knippen. Je kunt het naar hartenlust versieren met verf, snippers etc. Hier hebben we gekozen voor schoolverf. Nadat het masker geverfd was hebben we hem even laten opdrogen. Met veertjes hebben we het masker een extra feestelijke uitstraling gegeven. De stokjes van de veertjes hebben we met diamant stickers weggewerkt. Nog 2 elastiekjes aan de zijkant maken en dan kan het masker echt gedragen worden. Leuk voor de kleine en grotere kinderen om te maken.

Tip: In deze goed gevulde knutselkoffer vind je vrijwel alle benodigdheden voor de knutselactiviteiten op deze pagina.

clown maken 6

Carnaval knutselen: een clown maken

Dit heb je nodig:

 • Papieren bordje
 • Oogjes
 • Chenilledraad (meer informatie over chenilledraad en actuele prijzen vind je hier)
 • Pompons
 • Lijm
 • Crêpepapier
 • Wiebeloogjes

Hiervoor heb je een papieren bordje, oogjes, chenilledraad, pompons en lijm en voor de strik kun je crêpepapier gebruiken. Net als de maskers is dit een leuke knutsel voor de kleintjes. Het is leuke en korte knutselactiviteit. Kinderen die geen geduld hebben om lang aan tafel te zitten kunnen zich hiermee goed vermaken. Als basis plak je eerst de oogjes, neus en de mond. Daarna kun je een mooi kapsel voor de clown maken. Van wat crêpepapier hebben we hem een mooie strik gegeven.

Tip: Je kunt ook een clown maken met behulp van playmais.

Carnaval knutselen in de kleuren rood, geel en groen

Dat zijn de kleuren van carnaval. 😉 En daar kun je natuurlijk heel veel verschillende kanten mee op. Zo zou je met kleurstoffen aan de slag kunnen gaan en je macaroni een kleurtje kunnen geven of de carnavals cupcakes kunnen maken uit het bovenstaande filmpje. Maar je kunt de kleuren ook als basis gebruiken voor vele knutselprojecten. Hieronder kun je zien hoe we met loombandjes een armband gemaakt hebben en hoe we van strijkkralen een carnavals-smiley geknutseld hebben. Leuk voor aan het raam.

Lees ook: wat heb je nodig om te schminken?

Fijne carnaval!

knutselen-carnaval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *