Champignons gevuld met krab

Er zijn van die dagen dan ben ik serieus inspiratieloos betreffende het eten. Wat zet je nu weer op tafel? Ik probeer regelmatig iets nieuws te proberen en dat vinden de kinderen niet zo heel erg. Ze kijken vaak wel even vreemd ( Wat maakt ze nu weer?? ) maar proeven wel. Ik heb altijd iets achter de hand waarvan ik zeker weet dat ze het lusten dus dat is het probleem niet. Deze week maakte ik champignons gevuld met krab en die vielen erg goed in de smaak.

Hoe maak je het?

Ik had nog champignons liggen en vroeg me af wat ik er mee kon maken. Ik heb wel eens eerder gevulde champignons gemaakt, maar dat was met gehakt. Ook erg lekker, maar ik herinnerde me dat ik in een restaurant ook wel eens champignons met krab had gegeten. Dat wilde ik zelf wel eens proberen te maken.

  • Surimisticks ( 0,85 AH )  Mocht je voor echte krab willen gaan, dan kan dat natuurlijk ook.
  • Champignons 400 gram
  • Roomkaas met knoflook ( ah 0,65 voor bakje 150 gram) ik gebruikte een half bakje.
  • Zure room ( ah 0,49 voor bakje 125 gram ) Ik gebruikte 100 gram.
  • Italiaanse kruiden naar smaak ( 1,39 verstegen )
  • geraspte kaas ( ah 1,49 )
  • zout en peper

Hoe maak je het?

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Haal de steeltjes uit de champignons zodat je alleen de hoedjes overhoudt. De steeltjes zou je kunnen gebruiken in een omelet dus die hoef je niet weg te gooien.

De surimisticks heb ik in stukjes gesneden en vervolgens met een vork helemaal klein gemaakt. Hier heb ik 100 gram zure room, 75 gram roomkaas met knoflook, een beetje Italiaanse kruiden en wat zout en peper aan toegevoegd. Van dit alles heb ik een papje gemaakt.

Met dit papje heb ik de champignons gevuld. Een beetje geraspte kaas erover en ze kunnen de oven in. De oven heb ik voorverwarmd op 180 graden. De champignons gaan hier een minuut of 20 in.

Lekker als hapje tussendoor of s`avonds op tafel tijdens het kijken van een leuke film. Smakelijk!

Probeer jij wel eens nieuwe dingen uit? Ik lees het graag in de reacties.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *