Chef de cuisine

Zelfs een kind kan chef de cuisine zijn met de boxen van Hello Fresh. Zo eenvoudig zijn de recepturen te volgen. Daelyn is gek op koken en toen ze hoorde dat we een Hello Fresh box mochten reviewen was ze erg enthousiast. Ze wilde zelf koken, zelf lekkere gerechten maken en wij mochten dan komen eten in haar restaurant. Zo gezegd zo gedaan.

Inhoudsopgave

Hello Fresh menu

Wekelijks kun je kiezen uit verschillende recepten. Dit was voor mij de eerste keer dat ik een Hello Fresh box bestelde maar het bestelproces werkt erg eenvoudig. Ik kon eerst kiezen voor een box en ging voor de Family Box. Hier kon ik invullen met hoeveel personen we waren. Ik koos voor 4 personen. Landon eet wel al met de pot mee, maar dat zijn nog geen hele maaltijden zoals wij eten. Ik ging ervan uit dat hij dus best mee kon eten met de box voor 4 personen. Ik zag 10 verschillende recepten in het menu staan waar ik er 3 uit kon kiezen. Voor een enkel recept wordt een kleine bijbetaling gevraagd.

Je kunt zelf een bezorgmoment kiezen en tot een dag of 3 van tevoren kon ik mijn gekozen recepten nog wijzigen. Ik besloot mijn box op zondag te laten bezorgen aangezien maandag niet kon.

Hello Fresh recepten

De box die we kregen was goed gevuld. Ik had 3 recepten uitgezocht en de ingrediënten voor deze recepten waren netjes per tasje verpakt. In de bijgeleverde enveloppe vonden we de recepturen.

Op de ene zijde zie je een foto van het eindresultaat en staat vermeld welke ingrediënten er allemaal in zitten en hoe lang je ongeveer bezig bent met koken.

Op de achterzijde vind je uitgebreidere informatie. Hier kun je stap voor stap lezen hoe je het gerecht maakt. Het is echt een hele duidelijke uitleg, zo duidelijk dat een kind zelf kan koken dus. 🙂 Ook vind je op de achterzijde welke ingrediënten je zelf moet toevoegen. Dit is meestal iets dat je al in huis hebt: melk, boter, peper en zout. Ook staan de voedingswaarden en allergie-informatie hier vermeld. Al met al dus een zeer compleet recept.

Hello Fresh review

Wij hadden dus drie recepten: Paksoistamppot met spekjes en rode peper, pilav met gestoomde kabeljauw en kogelbiefstuk met aardappelsalade en Turkse groene pepers. De groene pepers waren niet pittig maar vielen niet zo goed in de smaak bij de kinderen. Ze hebben het wel geprobeerd en dat vond ik al een pluspunt. Van deze drie recepten was de pilav favoriet. Overigens zijn alle recepten die wij besteld hebben ruim voldoende voor ons gezin geweest. We hadden zelfs nog over.

Hello Fresh recepten

In de gerechten werd ook gebruik gemaakt van rode pepers maar die heb ik bewust niet gebruikt. We houden niet van pittig eten en ik was ook bang dat de kinderen het niet lekker zouden vinden. Wat ik erg prettig vond was dat alle kruiden ook meegeleverd werden. Rozemarijn en kerriepoeder heb ik namelijk niet standaard in mijn kastje staan. Ook was het precies de juiste hoeveelheid. Wegen is dus niet nodig.

Daelyn heeft de eerste dag echt alleen staan koken. Ik heb haar wel geholpen met het schillen van de aardappelen. Helaas viel ze de tweede dag van haar paard af en kwam ze terecht in het ziekenhuis. De derde dag heb ik dus alleen gekookt. Wel hebben we een leuk filmpje voor je gemaakt waarin je kunt zien hoe ze de paksoistamppot maakt. Dat kun je hier beneden bekijken.

Ben jij bekend met de Hello Fresh boxen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Chef de cuisine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *