Closing the ring

Terwijl iedereen Netflix kijkt doen wij het gewoon nog met interactieve tv van Ziggo. Dat ontdekte ik trouwens nog niet zo heel erg lang geleden, dat we dat hadden. Bij ons thuis noemen we dat ‘onder het rode knopje’. Als je namelijk op het rode knopje drukt komt er een scala aan films voorbij die we kunnen kijken. Samen met de kinderen kijken we regelmatig een leuke film, maar ook als de kinderen in bed liggen vind ik het heerlijk om een film te kijken. Onlangs keek ik Closing the Ring en daar wilde ik jullie meer over vertellen.

Jaren 40

De film is al van 2007, een tijdje terug maar dus niet minder mooi. De film begint in het nu maar samen met de hoofdrolspeelster, Ethel Ann denken we terug aan het verleden. De jaren 40 om precies te zijn. De tweede wereldoorlog is volop aan de gang en we volgen het vriendengroepje van Ethel Ann.

Zoals dat gaat in de oorlog: de mannen gaan in dienst en vechten voor hun vaderland. Ethel Ann blijft achter en besluit te gaan werken als zuster in het ziekenhuis. Langzaam maar zeker komen haar vrienden gehavend terug en ze verzorgt ze zo goed als ze kan. Er is echter 1 jongen die niet terugkeert en ze krijgen het bericht dat hij overleden is.

De ring

Wat ze niet weten is dat de jongeman de verlovingsring die hij droeg terug wilde geven aan de liefde van zijn leven. Hij heeft een toevallige voorbijganger laten beloven deze ring terug te bezorgen. De Ierse jongeman neemt zijn taak heel serieus en gaat op zoek naar de ring maar kan deze niet vinden.

Ongeveer 50 jaar later wordt de ring gevonden door een andere jongeman die er alles aan wil doen om de ring bij de rechtmatige eigenaar terug te bezorgen. Maar wat hij niet beseft is welke beerput hij opentrekt…

Ik vind Closing the ring een bijzondere film, dit laat je beseffen dat er in de oorlog vele mensen uit elkaar gehaald werden en nooit meer herenigd konden worden. Ik vind ook dat deze film goed weergeeft wat je kunt missen in je leven als je in het verleden blijft hangen. Absoluut het kijken waard dus! Meer informatie over deze bijzondere film vind je hier.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *