Colourmazing

Sinds kort is er een nieuw product op de markt: Colourmazing. Wij mochten een pakketje ontvangen ter review en de kinderen vonden het leuk om er mee aan de slag te gaan. Ze zijn graag creatief bezig en ontdekken graag nieuwe dingen. Colourmazing is een ‘nieuw soort kleuren’ om met Daelyn haar woorden te spreken. Even uitzoeken hoe het werkt, maar als ze weet hoe het moet dan zit er ook geen rem meer op haar. 😉

Inhoudsopgave

Een nieuwe manier van kleuren

Dit is dus een nieuwe manier van kleuren. Lukt het vaak niet om binnen de lijntjes te kleuren? Hiermee zou dit geen probleem moeten zijn. In een set vind je instructies, een oefenblad, een aantal ontwerpen om in te kleuren en toverinktpennen. De kleuren van de inktpennen kun je ook mengen waardoor weer nieuwe kleurtjes ontstaan. Het is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en er zijn dus verschillende sets verkrijgbaar. Ik zet ze voor je op een rijtje.

De reissets zijn klein en handig om mee te nemen op vakantie. Ze bevatten 3 toverpennen en 2 ontwerpen. De thema`s zijn:

  • Avontuur
  • Onderwaterwereld

Dan heb je nog de gewone sets. Deze bevatten 4 toverpennen, 3 ontwerpen en een oefenblad. De thema`s van deze sets zijn:

  • Piraten en ruimteschepen
  • Bloemen en Prinsessen
  • Jungle

Als laatste heb je de 3D sets. Deze bestaan uit 6 toverpennen, 4 werkjes die je kunt kleuren en in elkaar kunt zetten en instructies. De thema`s zijn:

  • Jungle
  • Tuin
Colourmazing

Review

Zoals gezegd mochten we dus een setje uittesten. We ontvingen een Jungle set ter waarde van €7,99. Daelyn pakte alles op haar gemakje uit en toen Damiën zag dat dit iets anders was dan een eenvoudige kleurplaat werd hij nieuwsgierig. “Je mag er ook wel eentje uitzoeken om te proberen!” zei Daelyn enthousiast. Zoals ik al had verwacht ging hij voor de kameleon.

Het was even uitzoeken hoe het nu precies moest. ‘Gewoon’ kleuren ging niet. Ze moesten lichtje op de pen drukken en dan kwam er een druppel inkt uit. Deze druppel vloeit uit en zo vult een vlak zich. Tussen de vlakken zitten diepere groeven en daardoor blijf je in het vlak. Mits je niet tegen de rand aan je druppeltje plaatst want dan kan hij nog eens overvloeien in een naastgelegen vlak.

Ik vertelde ze dat ze ook kleuren konden mengen. Rood en blauw geeft immers paars. Ze probeerden het en het werkte prima. Ook oranje kon gemaakt worden en zo geven een paar kleurtjes je de mogelijkheid om vele kleuren te maken.

Is Colourmazing een aanrader?

Als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, dan is het echt leuk om te doen. De inkt raakt uiteindelijk wel op. Ik denk dat de bijgeleverde inkt voldoende is om de kleurvellen in de sets mee te vullen. Ik zou de inkt ook niet op een gewoon A4-blaadje gebruiken. De ontwerpen van Colourmazing zijn geprint op wat dikker karton, maar kunnen evengoed wat doordrukken. Gewoon even een krantje onder leggen en het probleem is opgelost.

Onder de streep is Colourmazing zeker leuk om te doen. Gezien de gunstige prijzen is het een leuk cadeau voor kinderfeestjes. Ook voor de komende decembermaand is dit zeker een leuk cadeau om te geven.

Dit artikel bevat affiliate links. Dit betekent dat als jij op 1 van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Dit kost jou niks extra, maar het levert ons wel wat op. Zo kunnen we deze website draaiende houden.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *