De Cliniclowns

De Cliniclowns zijn natuurlijk vrij bekend hier in Nederland. Bijna elk kind dat in het ziekenhuis heeft gelegen heeft wel eens een cliniclown gezien. Zo ook onze zoon, die al twee keer een tijdje in het Academisch ziekenhuis moest blijven na een zware operatie.

Een lach op zijn gezicht

De eerste keer dat hij opgenomen werd was hij nog klein. Nog geen twee jaar oud, maar o zo dapper. Ik was ergens een beetje bang voor hoe hij zou gaan reageren op de Cliniclowns, maar ze gaan heel voorzichtig te werk. En dat vond ik bewonderenswaardig. Ze bleven op gepaste afstand en keken goed naar de reactie van Damiën.

Toen hij de tweede keer opgenomen moest worden, vlak voor zijn achtste verjaardag, was het een ander verhaal. Hij wilde eigenlijk niet naar het ziekenhuis en was best boos. We keken naar foto`s van de opname 6 jaar eerder waar ook de Cliniclowns op voorbij kwamen. “Zijn ze nog in het ziekenhuis?” was zijn vraag. “Dat denk ik wel.” En dat was het moment waarop hij besloot toch maar naar het ziekenhuis te gaan. Vanwege die Cliniclowns.

CliniClowns

Hij vroeg er elke dag naar en keek er ontzettend naar uit. Toen hij eindelijk een Cliniclown aan zijn bed had zitten, was ik weer verbaasd over de bijzondere manier waarop hij met Damiën omging. Damiën kon eigenlijk niks, alleen maar plat liggen en daar speelde hij perfect op in. Op een hele rustige manier speelde hij een spel wat zorgde voor een grote glimlach op Damiën`s gezicht.

Het Cliniclowns College

Nadat we thuis waren gekomen, kreeg ik een telefoontje. Iemand had ons opgegeven voor het Cliniclowns College. Ik had er nog nooit van gehoord, maar we waren blij verrast. Ook Damiën begon te stralen. Hij mocht naar de school waar de Cliniclowns opgeleid werden. Het was een echte belevenis! Ik ga er verder ook niks over vertellen. Wat er op dat College gebeurt moet echt geheim blijven. 😉

Voor mij zijn de Cliniclowns onmisbaar in het ziekenhuis. Tussen alle dokters, zusters en vervelende onderzoeken is dit een lichtpuntje waar veel kinderen naar uitkijken. Wil je meer informatie over de Cliniclowns? Kijk dan even op hun website.

Ben jij bekend met de Cliniclowns?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *