De kleine Tovenaar

Gisteren was de opening van kinderboekenwinkel de Kleine Tovenaar. Dit is een erg leuke boekenwinkel gevestigd in de oude Rabobank in Maasniel, Roermond. Het leek ons erg leuk om er een stukje over te schrijven. Vandaar dat we er vanmorgen bij waren om even rond te kijken in deze te leuke winkel.

Inhoudsopgave

Wat maakt kinderboekenwinkel de Kleine Tovenaar bijzonder?

Er zijn heel veel boekenwinkels te vinden. Toch durf ik mijn hand ervoor in het vuur te steken dat er niet zoveel zijn als deze. Op het moment dat je binnenstapt kom je meteen in een leuke, gezellige en ontspannen huiskamersfeer.

Boekhuis de Kleine Tovenaar

Nog nooit heb ik zo’n leuke winkel gezien. De gasten werden ontvangen met koffie en gebak. Het is dan ook een feestelijke dag. De winkel bestaat al langer. Nu was er echter de mogelijkheid om te verhuizen naar een groter pand. Van het kille bankgebouw is vrijwel niets meer terug te zien.

Ik weet zeker dat de kinderen de winkel helemaal top zouden vinden. Ook is er een kleinere afdeling met boeken voor volwassenen. Het merendeel is echter gereserveerd voor kinderboeken. En van wat ik heb gezien is het echt de moeite waard om er eens te gaan rondsnuffelen. Youri zou echt weg zwijmelen bij de boeken van Geronimo Stilton.

Boekhuis de Kleine Tovenaar

Alleen boeken?

Naast boeken zijn er ook enkele leerzame spelletjes en kleur artikelen te vinden. Achterin hebben ze een ruimte beschikbaar waar kinderen zich kunnen terugtrekken om te lezen, leren etc. Hier kunnen ze tevens gebruik maken van de gratis wifi.

Verder zijn er ook geregeld andere activiteiten te doen en komen er auteurs op visite. Er wordt regelmatig aan de kinderen voorgelezen op de voorleesmiddagen. De eerstvolgende voorleesmiddag vind in januari plaats. Via de website van de Kleine Tovenaar worden jullie van alle activiteiten en nieuwtjes op de hoogte gehouden.

Boekhuis De kleine Tovenaar

Is het een aanrader?

De winkel is absoluut de moeite waard. Ik heb begrepen dat er nog wat kleine werkzaamheden op de planning staan. Gewoon nog een beetje extra aankleden. Ik vind het echter nu al een plaatje. Moet je nagaan als hij dadelijk helemaal af is. Over enkele dagen ga ik zeker met de kinderen terug. Er zaten wel een paar leuke boeken tussen. Als ik boeken nodig heb weet ik in de toekomst een leuk adresje om naartoe te gaan. De kinderen kunnen hier lekker kind zijn en zullen zich de ogen uitkijken.

Je kunt de Kleine Tovenaar vinden op Hoekstraat 3 in Maasniel ( Roermond )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *