De Limburgse blogger tag

Een tijdje terug werd ik getagd om de Limburgse blogger tag in te vullen. Ik moest er een beetje om lachen. In het begin heb ik regelmatig tags ingevuld maar tegenwoordig doe ik dat niet meer zo vaak, terwijl ze wel vaak erg leuk zijn. De Limburgse blogger tag vond ik een schot in de roos. Het zijn leuke vragen en zo leer je ook nog eens andere bloggers uit je provincie kennen. Dus mochten bloggers uit andere provincies zich nu aangesproken voelen: Verzin gerust een Brabantse, Zeeuwse of Utrechtse Blogger tag. 😉

Inhoudsopgave

Waar ben je geboren of waar woon je nu?

Ik ben geboren in Roermond. In mijn ‘early twenties’ heb ik nog eventjes in Rotterdam en Hoensbroek gewoond, maar dat was niks voor mij. Ik miste ‘Mijn Roermond’ veel te erg en dat was ook de reden waarom we weer terug verhuisden. Dave vond alles prima. Zolang ik was waar hij was zou hij nog op de Noordpool gaan wonen heeft hij altijd gezegd. En zo wonen we nu al een jaar of 10 vlakbij Roermond.

Spreek jij dialect?

Ja, wij spraken vroeger thuis ook dialect dus ik ben zo opgegroeid. Ook onze kinderen voeden we in het dialect op. Toch zullen veel mensen vreemd opkijken als ze Dave en mij horen praten. Wij praten namelijk Nederlands tegen elkaar. 😉 Toen wij elkaar leerden kennen, sprak hij geen Limburgs maar door de jaren heen heeft hij zich het dialect eigen gemaakt. Ik vind het erg lastig om dialect tegen hem te praten dus nog steeds praten we Nederlands tegen elkaar. Maar dus wel allebei dialect tegen de kinderen.

Lees ook: Tweetalig opvoeden (Limburgs en Nederlands)

Wie is jouw favoriete bekende Limburger?

Ah, ik ben hier vrij slecht in. Ik weet nooit wie er nu uit Limburg komt en wie niet. Ik weet dat Chantal Jansen uit Limburg komt en ik mag haar graag, dus dan ga ik maar voor haar. Overigens heeft ze ook een prachtige stem.

In welke Limburgse stad ga je het liefste shoppen?

Vroeger ging ik altijd naar Weert of Venlo, maar sinds Roermond groter is geworden met de komst van het Outlet kwamen er vele winkels bij die ze ook in Weert of Venlo hadden. Als ik nu al de stad in ga dan is het dus gewoon Roermond in. Wat dan weer wel jammer is, is dat veel winkels uit het straatbeeld verdwijnen door de komst van de webwinkels. Ga je nu de stad in dan zie je ook veel lege panden en dat is weer minder gezellig.

Welk Limburgs eten vind je het lekkerste?

Ik vind friet zuurvlees erg lekker. Ook de Limburgse Christoffeltaart ( zonder kersen ) en de nonnevotten zijn favoriet gebak bij mij. Christoffeltaart is een taart van een soort chocolademousse of slagroom met een heerlijke bodem. Het lekkerste vind ik hem zo uit de vriezer, maar je kunt hem ook ontdooid eten. Zo nu en dan koop ik gewoon zo`n taart, snij hem in stukken en neem een stukje uit de vriezer als ik er zin in heb. 😉

Bloggersmeeting

Wat mis jij in Limburg wat ze in de Randstad wel hebben?

Ze hebben er net iets meer winkels en de meeste leuke dingen zijn aan die kant. Denk aan musicals of bloggermeetings/events. Als ik uitgenodigd wordt voor een event, wil ik echt graag gaan, maar ‘eventjes’ voor een uurtje die kant op gaan is eigenlijk amper te doen voor ‘ons Limburgers’. Je zit zo ruim 2 uur in de trein of auto, files en vertragingen niet mee geteld. Ook heb ik het idee dat veel bloggers buiten Limburg wonen. Gelukkig heb ik regelmatig contact met de Happy Mama Club, mijn lieve Brabantse blog-vriendinnen. De meesten wonen in regio Eindhoven en daar spreek ik wel eens mee af. Er zijn ook andere lieve bloggers waar ik regelmatig contact mee heb, maar die wonen weer allemaal richting Randstad dus die bezoek ik eigenlijk nooit.

Hou jij van Limburgse muziek en zoja welke?

Eerlijk? Nee, eigenlijk niet. Ik heb ook echt helemaal niks met carnaval en zou het liefst onderduiken in die ene week. En dat als rasechte Limburger uit een familie van Prinsen Carnaval. 😉

Wat mis je het meest aan Limburg als je er niet bent?

De ruimte en de rust. Toen ik in Rotterdam woonde vond ik alles zo dicht op elkaar staan, ik kreeg er bijna claustrofobie van. Ook als ik in Amsterdam ben vind ik alles zo druk en gehaast, ik kan daar niet aan wennen.

Heb jij bekende of historische plekken in jouw omgeving?

Ik denk dat de meeste mensen het Designer Outlet Center in Roermond wel kennen. Het shopping walhalla zeg maar. Verder zullen er niet veel mensen naar Roermond komen voor andere dingen dan shoppen. Wat ik persoonlijk een heel bijzonder verhaal vind, is het verhaal van ‘Het graf met de handjes’ op het oude kerkhof in Roermond. Op dit kerkhof, wat al sinds 1785 bestaat, werden de katholieke en protestantse mensen op aparte gedeeltes begraven. Had je als protestant een relatie met een katholiek dan kon je na de dood niet naast elkaar begraven worden. Toch heeft 1 stel een goede oplossing bedacht. Beiden werden tegen de muur begraven ( de vrouw aan de katholieke kant en de man aan de protestantse kant ) en er werd een grafmonument gemaakt waarbij twee handen elkaar vasthouden over de scheidingsmuur. Heel bijzonder om te zien.

Heb jij een favoriete Limburgse schrijver?

Zoals ik al eerder schreef hou ik niet echt bij wie waar vandaan komt. Op de site van Tamara zag ik wel dat Paul van Loon uit Limburg kwam en dat vind ik dan wel weer een hele goede kinderboekenschrijver.

Weet jij nog andere leuke Limburgse bloggers te noemen?

Op de site van Tamara werden er al een aantal genoemd, dus die zal ik hier niet noemen. 😉 Ik ken natuurlijk Nancy, waar ik samen WereldVanKinderen.nl mee heb, Ingrid van Ingridtips en Marjon van ByJon.nl

Ben jij Limburger en wil je deze tag overnemen? Ga gerust je gang. Het is dan wel zo netjes om Tamara als bedenker te vermelden in je artikel.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

4 thoughts on “De Limburgse blogger tag

      1. Op Pere Lachaise toch? (Als ik het goed schrijf). Ja dat zou ik ook wel willen zien. Net als in New Orleans het graf van Marie Laveau, de voodookoningin waar mensen nog steeds om hulp vragen en kruisjes op de muur tekenen.

        1. Ja, inderdaad. Dat is echt een gigantisch groot kerkhof. Daar dwaal je makkelijk een paar uur rond. In Amerika ben ik nog nooit geweest. Zou ik wel eens willen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *