De magie beleven in de binnenstad van Roermond

Ik ben een echte Roermondse, geboren en getogen. En wat heb ik veel tijd doorgebracht in die mooie, magische binnenstad. Ik heb er gewoond, ik heb er gewerkt, ik heb er gefeest en ik heb er geshopt. Sinds de kinderen zijn geboren, kom ik er niet meer zo heel erg veel, maar alle herinneringen komen terug tijdens een middagje shoppen in de mooie binnenstad van Roermond.

Inhoudsopgave

Toveren in Roermond

Onlangs kregen de kinderen en ik een pakketje opgestuurd. Een pakketje gevuld met 3 toverstokjes. Dat soort dingen maakt mij altijd enorm nieuwsgierig want hoe vaak krijg je nu eenmaal een toverstokje opgestuurd? Met deze toverstokjes konden we komen toveren in de binnenstad van Roermond. De jongsten in huis vonden het helemaal fantastisch en vroegen me dan ook wanneer we naar Roermond konden gaan. Ik wist niet zo heel goed wat ik me bij het toveren moest voorstellen dus zocht ik het even op op de website van We Are Roermond.

Toveren kun je dus tot eind januari 2022. Door de hele binnenstad van Roermond zijn verschillende etalages versierd en met je toverstokje kun je het licht, de muziek of een beweging in die etalage activeren. Hartstikke leuk voor de kinderen, natuurlijk. Ook stiekem voor de ouders trouwens, want het verrassingseffect is er echt wel. In onderstaande video kun je onder andere een paar beelden van onze middag zien. Het leuke was dat het net schemerig begon te worden, dan zijn de etalages nog mooier.

Shoppen in de binnenstad

Zoals ik eerder al vertelde heb ik veel tijd doorgebracht in de binnenstad van Roermond. Mijn eerste baantje was bij de V&D, ik ging op stap op de Veldstraat en mijn vrienden ontmoette ik bij de Oranjerie. Vaak gingen we lekker ergens een broodje halen en dan op een bankje op de Roerkade gezellig bijkletsen. In de zomermaanden doe ik het nog wel eens met mijn kinderen. Brings back memories, zullen we maar zeggen. 😉

Kleding kocht ik vroeger ook vrijwel altijd in de binnenstad. Er zijn winkels die er al meer dan 20 jaar liggen en er zijn winkels die ik heb zien komen en gaan. Toch blijft het gevoel hetzelfde. Roermond is gewoon mijn stad, mijn omgeving, mijn verleden en mijn toekomst. En ik loop eigenlijk altijd dezelfde route: H&M en C&A zijn de kledingwinkels voor mijn kinderen, bij van Haren ga ik altijd naar schoenen kijken, ik steek het plein over en kijk naar de kiosk om vervolgens een rondje door de Hema te doen. Van daaruit loop ik naar de Bristol en dan check ik even het Stationsplein om te kijken hoe druk het is. Als ik dit alles heb gedaan gaat mijn route terug richting het begin en bekijk ik op mijn gemak de andere winkels. Om uiteindelijk een kroketje te trekken uit de muur van de automatiek. 😉

Lees ook mijn artikel over de Stadswandeling Roermond

De kinderen voelen de magie van de binnenstad

Toen ik met de kinderen door de stad liep voelde het als vanouds. Ondanks de regendruppels en de kou. Ik herinnerde me de novemberavonden van vroeger als ik met mijn vader een Sinterklaascadeautje ging uitzoeken voor mijn moeder. De straten waren mooi verlicht, uit de winkels klonk muziek, lopende langs Douglas rook je de nieuwste geuren en we eindigden altijd bij Jamin waar ik iets mocht uitzoeken.

“Wat is het mooi hier, mam.” hoorde ik Daelyn plotseling zeggen. “Al die lichtjes overal. En het ruikt ook zo lekker.” Ik moest glimlachen, want we wandelden net voorbij Douglas. Ik keek haar aan. “Iets uitzoeken bij Jamin?” vroeg ik. Ze glunderde. Later wordt mijn Roermond ook haar Roermond. Haar omgeving, haar verleden en haar toekomst.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *