Deze 10 dingen zou ik doen als ik veel geld zou winnen

Een beetje dromen is altijd leuk. Zo hebben we het regelmatig over de dingen die we zouden doen als we een heleboel geld zouden winnen. Zeker als huiseigenaar zou een groot gedeelte in ons huis gestoken worden. Investeren vinden we dat. Want het zorgt ervoor dat je huis meer waard wordt. Maar niet alleen ons huis zou opgeknapt worden, we zouden ook andere dingen doen met ons geld. Deze 10 dingen zou ik doen als ik veel geld zou winnen.

Inhoudsopgave

Een traprenovatie

Ons huis is gebouwd in de jaren 60 en de vorige bewoners hebben er sinds die tijd gewoond. Toen wij het kochten, 5 jaar geleden, was er niet zo heel veel aan gedaan in al die jaren. Alles was eigenlijk wel een beetje aan vernieuwing toe, maar daar hadden we het budget niet meer voor. We vonden het prima. We konden wonen, het is een huis met potentie en het is een heerlijke buurt.

Als we geld konden investeren in ons huis dan zouden we in elk geval de trap laten renoveren. Nu heeft de trap vloerbedekking en dat vind ik er persoonlijk nogal oubollig uitzien. Een traprenovatie zorgt voor een modernere look en past veel beter bij ons. De kosten voor traprenovatie hangen natuurlijk af van verschillende factoren. Het ligt er bijvoorbeeld aan voor welk materiaal je kiest, hoeveel treden je trap heeft en of je een open of gesloten trap hebt. Regel je alles zelf, dan kom je uit op een bedrag rond de €1000. Besluit je het te laten doen, dan zit je rond de €1600.

Het dak vernieuwen en isoleren

De energieprijzen zijn het laatste jaar gigantisch gestegen. We zouden dus zeer zeker investeren in een nieuw dak en dat direct goed laten isoleren. Een aantal jaar geleden hebben we wel al gekozen voor spouwmuurisolatie en dat verschil merkten we echt heel goed. We bespaarden zo`n 600 kuub gas op jaarbasis daarmee. Een volgende stap zou dus zeker dakisolatie zijn, maar dat is een flink stuk duurder dan spouwmuurisolatie. Bovendien zijn de wachttijden bij dakdekkers enorm opgelopen doordat er moeilijk aan materialen te komen is.

Vaste trap naar de zolder

Als we dan toch het dak hebben kunnen isoleren, dan zouden we er zeker voor kiezen om een vaste trap naar de zolder te maken. Op deze manier kunnen we zorgen voor een extra kamer en dat is geen overbodige luxe.

Een slaapkamer maken van de zolder

De volgende stap zou namelijk zijn om een fijne slaapkamer te maken van die zolder. Nu slapen de jongens nog bij elkaar op de kamer maar het is voor ze allebei natuurlijk een stuk fijner als ze hun eigen plekje hebben. Zeker voor de oudste, die 16 is.

De achtertuin opknappen

We hebben een grote achtertuin en die is echt wel toe aan een flinke opknapbeurt. We zouden kiezen voor een mooie tegel waar we een gezellige tuinset op kwijt kunnen. Vervolgens zouden we de tuin kindvriendelijk inrichten met een speeltoestel, een lekkere hangmat en een aantal andere leuke items. Wat mij betreft mag er zeker een moestuin komen. Ik probeer het al een aantal jaar, maar helaas is de grond hier niet zo fantastisch en daardoor groeit er amper iets.

Een nieuwe oprit laten leggen

We hebben een grote oprit van 6 meter breed en 12 meter lang. Hij bestaat voor het grootste gedeelte uit gras en dat is niet altijd fijn. De kinderen moeten altijd over het gras met de fiets en zeker op regenachtige dagen kan het nogal een modderige boel worden. Een mooie, betegelde, oprit staat al heel lang op ons lijstje.

De keuken aanpakken

Onze keuken is zeer neutraal (lees: wit) maar al een jaar of 30 oud. Hij is klein, ik heb eigenlijk altijd ruimte te kort, en daardoor zou ik ook echt heel graag een andere keuken willen. Van het gas af, een nieuwe afzuigkap en ergens wat extra ruimte zou geen overbodige luxe zijn.

Dan ook maar meteen de badkamer

De vorige bewoners hebben de badkamer wat onlogisch ingedeeld en daardoor kunnen we nog geen kastje kwijt voor de handdoeken. Als we dan toch bezig zijn met onze giga-verbouwing dan pakken we die badkamer ook maar meteen mee. Een beetje logischer indelen, een kleinere wasbak en dan is er hopelijk ruimte over voor een mooie badkamerkast waar we wat spulletjes in kwijt kunnen.

Een mooie reis maken

Niet al ons geld zou in het huis gaan. We zouden zeker een bedrag over willen houden voor een mooie reis. Zo zou ik echt heel erg graag het Noorderlicht willen zien of Amerika willen bezoeken. Dat zouden zeker plekken zijn waar we naar toe zouden willen gaan. En als je dan toch een flink bedrag zou hebben gewonnen, dan mag de reis ook best iets luxer zijn, toch?

Geld weggeven aan stichtingen

Ook zouden we geld weggeven aan bepaalde stichtingen. Door de ziekte van onze oudste hebben we al geregeld te maken gehad met bepaalde stichtingen die zich inzetten voor zieke kinderen. Denk aan Villa Pardoes, de Cliniclowns en Stichting Opkikker. We zouden zeker een mooi bedrag aan deze stichtingen schenken zodat ze nog veel meer zieke kinderen kunnen laten vergeten dat ze ziek zijn.

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.
Afbeelding van sun jib via Pixabay
Afbeelding van angelo luca iannaccone via Pixabay
Afbeelding van zhugher via Pixabay

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *