Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort

Onlangs bezochten wij Dierenpark Amersfoort. Ik dacht dat ik de meeste dierenparken hier in Nederland wel kende, maar niks was minder waar. Dit dierenpark kende ik dus nog niet en had ik ook nog nooit eerder bezocht. Tijd voor een bezoekje en een review!

Inhoudsopgave

Op naar Dierenpark Amersfoort

Het dierenpark is gemakkelijk te vinden. Het ligt wel midden in een woonwijk, dus op drukke momenten zorgt het wel voor wat opstoppingen bij de grote weg. De parkeerplaats is ruim en bied voldoende parkeergelegenheid. Eenmaal binnen loop je naar een pleintje toe vanwaar je verschillende richtingen uit kunt. Met de Mis-Niks-Route weet je zeker dat je alles gezien hebt.

Dierenpark Amersfoort

De geboorte van een olifantje

Onlangs was er in dit dierenpark een olifantje geboren en dat is dan weer erg leuk om te zien, zo`n kleintje tussen al die reuzen. Helaas liet hij zich niet heel goed vastleggen op de foto, maar 1 foto is dan weer beter dan geen. De kinderen vonden dit olifantje hartstikke leuk om te zien.

Lees ook onze review over het Dolfinarium Harderwijk

Spelen en klauteren in Dierenpark Amersfoort

Naast dieren heeft dit dierenpark ook een aantal grote speelgelegenheden waar de kinderen zich uitstekend kunnen vermaken. Terwijl ze zelf in de touwbrug klauteren kunnen papa en mama op het terras genieten van een hapje en een drankje. Prima geregeld al zeg ik het zelf. Naast de speelgelegenheden is er in het bos ook ruimte om te picknicken en kunnen de kinderen lekker bij een klein beekje spelen. Zorg dan wel voor wat extra kleding. Ik heb verschillende kinderen in het water zien vallen. Zonder pijn of schrammen overigens, maar wel met natte kleding en schoenen dus.

Rolstoelvriendelijkheid

Tja, dat is toch een puntje van kritiek. Wij hebben een rolstoel en een wandelwagen bij ons en dan kom je er vaak pas achter hoe geschikt een plek is voor ons gezin. Dit dierenpark is iets minder geschikt voor rolstoelgebruikers. Zo moesten we onze auto parkeren op een hoger gelegen parkeerplek en best een stijl bergje af om bij de ingang te komen. Ook in het park zelf zijn sommige plekken niet echt rolstoelvriendelijk met heuveltjes en zand/grind paadjes. Jammer, want voor de rest is het een heel leuk park om eens een keertje te bezoeken.

Op zoek naar meer leuke dierentuinen? Lees dan dit overzicht van Dierentuinen in Nederland.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *