Dolfijnen spotten in Lovina

Toen ik naar Bali op vakantie ging kreeg ik van veel mensen de tip om Lovina te bezoeken. Hier zwemmen namelijk heel veel dolfijnen in de zee en vroeg in de ochtend kon je met een bootje de zee op om daar van te genieten. Het was inderdaad een schouwspel. Die dolfijnen, maar ook die tientallen bootjes op het water. Met de dolfijnen gebeurt verder niks. Je gaat niet in het water om met ze te zwemmen, je voert ze niet, je kijkt alleen. En met een beetje geluk zie je er tientallen rond je bootje zwemmen. Damiën wilde ook dolfijnen spotten in Lovina. Zo gezegd, zo gedaan.

Lovina

Bij het horen van de naam Lovina denken veel mensen dat het om een dorpje gaat. Maar Lovina is geen plaatsnaam, het is de naam van een gebied dat uit verschillende dorpjes bestaat. Lovina is een stuk rustiger dan het zuiden van Bali en staat vooral bekend om de mooie stranden en de zee waar je goed kunt snorkelen, zwemmen of duiken. De grote trekpleister is natuurlijk de dolfijnsafari. (bron)

Lees ook: Bezienswaardigheden Bali

Dolfijnen Lovina

Als je dolfijnen wil gaan spotten in Lovina kun je een bootje huren. Het zijn kleine bootjes, dus in het algemeen huur je een bootje om samen met jouw gezelschap het water op te gaan. Je moet wel erg vroeg je bed uit: om 6 uur in de ochtend vertrekken de eerste bootjes. Om 8 uur gaan de bootjes desgewenst nog een keertje. Wel moet je er rekening mee houden dat het dan iets duurder kan zijn. Je betaalt ongeveer €6 tot €8 per persoon.

De ervaring van het dolfijnen spotten kan twee kanten op: Je kunt het fantastisch vinden of vreselijk. De ene groep mensen geeft aan dat de dolfijnen opgejaagd worden, de andere groep mensen geeft aan dat het fantastisch is om te zien. Het is bijzonder om deze dieren in het wild te zien. Ik ben 1 keer mee geweest, mijn moeder heeft het al een aantal keren meegemaakt. We hadden niet de indruk dat de dolfijnen opgejaagd werden.

In het filmpje van Damiën kun je zien hoe hij Lovina ervaren heeft. Hij heeft er erg van genoten en heeft een aantal leuke shots van de dolfijnen kunnen maken. Ook hij had overigens niet de indruk dat er op de dolfijnen gejaagd werd.

Heb jij Lovina wel eens bezocht? En wat is jouw ervaring met de dolfijnen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

One thought on “Dolfijnen spotten in Lovina”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *