Drielandenpunt

Nu de oudste richting de puberteit gaat, merk je dat hij aan het veranderen is. Hij wordt wat volwassener, stelt vragen waar echt over nagedacht is en het is mooi om te zien hoe zijn interesses zich ontwikkelen. Een tijdje terug kregen we het over landsgrenzen. Hoe landen aan elkaar grenzen en hoe je dat nu eigenlijk in het echte leven kon zien. Ik vertelde over het drielandenpunt in Vaals en dat vond ook dochterlief hartstikke interessant. Konden we met ons drietjes bij elkaar staan en toch elk in een ander land?

Inhoudsopgave

Drielandenpunt

Op een druilerige middag besloten we richting het zuiden te rijden. In een ver, vaag, grijs verleden was ik wel eens bij het Drielandenpunt geweest, maar ik kon me er weinig meer van herinneren. Voor kinderen is het gewoon leuk om het Drielandenpunt te bezoeken. Onze oudste had via Google Earth gezien dat ook het hoogste punt van Nederland hier vlakbij lag. Dat moesten we dan ook maar meteen bezoeken. Tja, als je al de langste trap van Nederland hebt bezocht, dan is dit ook leuk om van je lijstje te strepen.

Het Drielandenpunt is niet meer en niet minder dan een cirkel met een paal in het midden. En toch zorgt dat voor de grootste lol bij kinderen ( en stiekem ook bij volwassenen ) Nu sta je in Nederland en met 1 sprongetje sta je in België of in Duitsland. Met gespreide benen kun je zelfs in 2 landen tegelijk staan. Het is leuk om op een afstandje te bekijken hoe de toeristen zich hier vermaken.

Commercieel

En zoals bij alle bijzondere plekken, is ook de ruimte rondom het Drielandenpunt behoorlijk commercieel geworden. Er liggen inmiddels verschillende restaurantjes ( meer dan ik me herinner ) en daar is voor ieder wat wils. Van broodjes tot friet tot complete maaltijden. Er ligt een speeltuintje bij en daar kunnen de kinderen zich prima vermaken terwijl papa en mama op het terras zitten en wat drinken. Het hoogste punt van Nederland ligt slechts enkele meters van het Drielandenpunt af, dus zo heb je 2 vliegen in 1 klap.

Het labyrinth

Er was ook een labyrinth bij het Drielandenpunt. Natuurlijk wilden de kinderen hier een rondje door lopen. Ik vond het nogal prijzig voor een beetje rondwandelen tussen wat struiken, maar we hadden het de kinderen beloofd dus dan kun je niet meer terug. De entree was €5 voor een volwassene en €4 voor een kind. Een rondje door het labyrinth kost ons dus eventjes €18. Wat ik al zei: commercieel. Maar goed.

We besloten het labyrinth in te gaan en liepen ons verloren. We kwamen steeds op hetzelfde punt uit, maar niet in het midden. En daar moesten we toch echt zijn. Na dik een uur ( en de nodige kilometers ) vonden we dan toch het midden van het doolhof. Dat is toch een beetje de kers op de taart als je hier rondwandelt.

Mergellandroute

Vanuit het Drielandenpunt kun je  de Mergellandroute rijden. In de jaren 60 zette de ANWB verschillende autoroutes uit en deze Mergellandroute was er 1 van. Door de jaren heen zijn de meeste routes verdwenen, maar deze route door Zuid-Limburg is blijven bestaan. We hebben hem niet helemaal gereden, want dat is zo`n 120 kilometer, maar we besloten een klein stukje te rijden.

De bordjes van de route staan op goede, zichtbare plaatsen dus eigenlijk kun je niet verdwalen. Het uitzicht was op sommige plekken fantastisch. Reden genoeg om even te stoppen en te genieten van alles om je heen.

Wil je meer informatie over het Drielandenpunt, klik hier.

Heb jij het Drielandenpunt wel eens bezocht?

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

4 thoughts on “Drielandenpunt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *