Een maand met baby

Inmiddels is Landon 1 maand oud. De tijd is echt voorbij gevlogen. Maandenlang kijk je uit naar de geboorte en vooral die laatste dagen voor de bevalling lijken tergend langzaam te gaan. Nu is onze kleine man alweer een maand oud. Hoe is het gegaan? Hoe is het de kinderen bevallen? En hoe gaat het eigenlijk met Landon? Vandaag een update in Een maand met baby!

Inhoudsopgave

Al gewend?

Het is zeker even wennen met zo`n klein hummeltje in huis. Ieder van ons moet zich toch een beetje aanpassen en een nieuw ritme vinden. Voor de kinderen was dat wat lastiger aangezien ik normaal gesproken veel met ze bezig was. We gingen er vaak op uit, knutselden regelmatig of stonden geregeld in de keuken om iets lekkers te maken. Eerlijk is eerlijk: De afgelopen maand was ik vaak maar wat blij dat ze stil waren met hun tablet of met de tv. Nu, na een maand begint er een beetje regelmaat te komen en kan ik weer een beetje tijd maken om tussendoor met ze te knutselen of een spelletje te spelen.

02

Van 2 naar 3

Aandacht verdelen lijkt nu iets makkelijker te gaan. Makkelijker in de zin van: ik kan mijn kinderen uitleggen waarom ik even geen tijd voor ze heb. En dat begrijpen ze gelukkig wel. We praten er onderling ook over. Wat vinden ze van hun nieuwe broertje. Om met de woorden van Damiën te spreken: “Het is niet dat ik niet blij ben met hem, maar ik vind het wel jammer dat je nu minder tijd hebt om iets met ons te doen.” Tja, daar heeft hij gelijk in. En dan komt er ook nog eens bij dat Dave eigenlijk altijd werken is op het moment dat de kinderen vrij zijn.

Afgelopen donderdag hadden de kinderen een studiedag en dat was een moment waarop we eventjes met ons vijven hadden. Dave moest wel werken, maar pas later op de dag dus we besloten de ochtend naar het tuincentrum te gaan en de kerstshow te bekijken. Ons eerste uitstapje met ons vijven! En dat heeft ons allemaal even goed gedaan.

03

En Landon?

Landon vindt alles prima. Hij valt onder het type ‘model-baby’ en komt 6 keer per 24 uur voor zijn voedingen. Ongeveer om de 4 uurtjes dus. Dan is het drinken, knuffelen, een beetje spelen en weer terug naar zijn bedje. Ingebakerd liggen lijkt hij tot nu toe nog het meest prettig te vinden, vandaar dat hij eruit ziet als een kleine burrito. 😉 Hij vindt het leuk om bij de kinderen te zijn en de kinderen stralen gelukkig nog steeds als ze hem zien. Onze eerste maand met baby is dus een zoektocht geweest naar het juiste ritme, maar inmiddels kan ik zeggen dat het redelijk op de rit lijkt te komen.

Hoe was jouw eerste maand met je kind/kinderen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

9 thoughts on “Een maand met baby

 1. Best even wennen he met 3 kinderen!
  Ik heb in het begin ook steeds mijn kinderen uitgelegd waarom ik geen tijd had of waarom ze even iets zelf moesten doen.
  Nu is mijn jongste 1.5 en doen mijn oudste 2 echt al heel erg veel zelf.
  Ook als de jongste even lastig is gaan ze met hem spelen etc.
  Eerste maanden zijn altijd het moeilijkste maar het word alleen maar leuker en makkelijker 🙂

 2. Haai, fijn dat er een beetje ritme komt. Onze tweede is nu 3 weken en de aandacht verdelen vind ik nu al lastig (al gaat het langzaamaan steeds beter). Maar een stomme borstontsteking en spruw maken het hele gebeuren hier niet bepaald makkelijker. Ik wil eigenlijk even de tijd twee weken doorspoelen om lekker fit en fruitig met twee koters op pad te gaan, haha.

 3. Het is pittig he, die eerste periode. Je bent gewoon veel met je baby bezig. Gelukkig zijn jouw oudste kinderen op de leeftijd dat ze goed begrijpen dat het even niet anders kan, maar dat is niet altijd even leuk natuurlijk. Lise heeft ook (veel) meer tv gekeken dan normaal de afgelopen weken. Ik ga me er maar niet schuldig om voelen. Dat heeft toch geen zin. Gelukkig is ze wel heel blij met haar broertje 🙂

 4. Wij hebben momenteel nog maar 1 kindje, dus geen idee hoe het is met meer, maar denk dat het in het begin inderdaad even wennen en zoeken is.. We zien wel of het bij ons ooit zo ver komt 🙂

  1. Het is echt een ritme vinden, maar ik vond het bij een tweede ( en nu derde ) makkelijker gaan dan bij de eerste. Dan moet je echt je hele leven omgooien voor mijn gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *