Een Mug Cake maken: zo doe je dat!

mug cake maken

Zo nu en dan kom ik dingen in de winkel tegen waarvan ik me afvraag of ze het überhaupt verkocht gaan krijgen. Zo kwam ik laatst een pakje Mug Cake Chocolade tegen. Bij het woord chocolade moet ik gewoon even stoppen. Ik hou niet van alle soorten chocolade, maar ik ben wel altijd nieuwsgierig als ik het woordje zie staan en eerlijk is eerlijk: 9 van de 10 keer wil ik het eigenlijk ook gewoon proberen. Ik nam het zakje poeder mee naar huis, thuis hoefde ik alleen nog maar wat melk toe te voegen, in de magnetron te plaatsen en na 90 seconden was ik de trotse eigenaar van een warme mug cake. Smullen geblazen! Maar wat als je zo`n handig kant en klaar pakje nu niet in huis hebt? Ik ging aan de slag met een mug cake recept want een mug cake maken hoeft toch niet zo lastig te zijn?

Een mug cake maken, wat heb je allemaal nodig?

Een mug cake ( cake in een mok ) is niks meer en niks minder dan een kleine, 1-persoons cake. Je kunt hem niet heel lang bewaren, zoals een gewone cake. Hij is dus echt om direct op te eten.

Aangezien het gewoon een kleine variant van een cake was, ging ik ervan uit dat je ook de ingrediënten kunt gebruiken die je nodig hebt voor een gewone cake. Zelfrijzend bakmeel, suiker, boter, eieren en melk. En dan dus even de juiste hoeveelheden proberen uit te vinden.

Ik gebruikte uiteindelijk deze hoeveelheden:

  • 25 gram boter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • een schepje suiker (of zakje vanillesuiker)
  • Een scheutje melk (check tijdens het roeren of de substantie niet te droog is. Is dit wel het geval, doe er dan nog een beetje melk bij.)
  • Voor de chocoladevariant: twee theelepels nesquick poeder (Check ook mijn recept voor Nesquick ijs!)

Ik trok wat kasten open en had mijn 5 ingrediënten zo bij elkaar gevonden. Ook trok ik het pak Nesquick chocoladepoeder uit de kast want als ik dan toch aan het mixen ging, dan wilde ik ook meteen voor de chocolade variant gaan. Het was eventjes zoeken naar een grote mok, want in die kleine koffiekopjes ging mijn cake niet passen. Ik liet een klontje boter in het kopje vallen en liet het smelten in de magnetron. Daarna roerde ik het zelfrijzend bakmeel, de suiker, een ei en de melk erdoor. Een paar lepels chocoladepoeder en klaar was ik. Terwijl ik de suiker terug zette in de kast viel mijn oog op het pak hagelslag. Hmm…nu we toch aan het testen zijn…ik roerde er dus nog een lepel hagelslag doorheen.

Ik heb het goedje ongeveer 2,5 minuten in de magnetron gezet op de hoogste stand. Je moet even zelf kijken of jouw cake dan ook gaar is, dat zal per magnetron verschillen. Prik erin met een satéprikker om te kijken of hij gaar is, anders zet je de magnetron nog een paar seconden aan.

Was het een succes?

Hij smaakte in elk geval goed en het is zeker makkelijk om te maken. De ingrediënten zijn simpel en heb je eigenlijk altijd wel in huis. Dit is ook erg leuk om samen met de kinderen te maken en er dan een eigen variatie van te maken. Zo hebben wij van de Nesquick ook andere smaken poeders zoals vanille, aardbei en banaan.

Ik ben benieuwd: Heb jij wel eens een mug cake gemaakt? Of heb jij nog een goed idee voor een lekker mug cake recept? Laat het hieronder in de reacties weten!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *