Nesquick ijs

Eerder dronken de kinderen dagelijks een beker melk met Nesquick. Inmiddels zijn ze daar een beetje van af gestapt. Meestal drinken ze nu thee of aanlenglimonade in plaats van melk. En zo bleef ik dus een beetje zitten met dat Nesquick poeder. Weggooien vond ik zonde en dus besloot ik te kijken of ik Nesquick ijs kon maken.

Wat heb je nodig?

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Met slechts 3 ingrediënten heb je Nesquick ijs gemaakt.

– Houdbare slagroom 400 ml.
– Een blikje gecondenseerde melk (300 ml)
– 75 gram Nesquick poeder. ( Meer of minder naar smaak uiteraard)

De houdbare slagroom klop je in een kom tot slagroom. De gecondenseerde melk doe je er doorheen. Als je dit goed hebt doorgeroerd, dan kun je het Nesquick poeder toevoegen. Goed roeren om klonten te voorkomen.

Vervolgens giet je het hele spul in een bak met deksel. Dit zet je in de vriezer. Het heeft echt wel een tijdje nodig om goed hard te worden. Wij hebben het een nacht laten staan.

Lees ook: Nesquick cupcakes maken

Hoe smaakt het Nesquick ijs?

Dit ijs is echt superlekker. Het is romig en schept zich makkelijk uit de bak. We hebben later ook citroenijs gemaakt met houdbare slagroom, gecondenseerde melk en citroensap van 2 citroenen, maar dit was veel lastiger uit de bak te krijgen. Wel erg lekker trouwens. Je kunt het Nesquick poeder bijvoorbeeld ook vervangen door koffiepoeder van de Nescafé en er zo een koffiesmaakje aan geven. Of een zakje van de Bolero drankjes is ook nog een optie.

Het is dus zeker voor herhaling vatbaar, zeker voor de zomerse maanden. Ook met de kinderen is dit leuk om te doen. Binnen een paar minuten heb je zelf ijs gemaakt. Wel een nachtje geduld hebben voor je het kunt eten, maar dat maakt verder niet uit. 😉

Heb jij wel eens zelf ijs gemaakt? En heb je ook nog favoriete smaakjes? Laat het me even weten in de reacties hier beneden.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *