Nesquick Cupcakes

Een tijdje geleden maakte ik al eens Nesquick ijs aangezien ik nog best een hoeveelheid Nesquick poeder had staan die eigenlijk op moest. Omdat ijs in de herfst/winter natuurlijk minder snel gegeten word, besloot ik eens te kijken of ik er ook iets anders mee kon maken. Nesquick Cupcakes bijvoorbeeld.

Hoe maak je cupcakes?

Wist je dat een mug cake maken ook een optie is met deze ingrediënten. Een mug cake is een cake in een mok voor 1 persoon en binnen 10 minuten klaar!

Wil je meerdere cupcakes maken, gebruik dan onderstaand recept. Voor deze cupcakes heb ik de volgende ingrediënten gebruikt:

  • 2 eieren
  • 125 gram suiker
  • 125 gram zachte boter
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel (of 100 gram bloem en een zakje bakpoeder)
  • 25 gram Nesquick poeder
  • 3 eetlepels melk

Doe alle ingrediënten in een grote kom en mix alles met de handmixer goed door elkaar. Het is een beetje afhankelijk hoe vol je de muffin-vormpjes maakt. Ik had ongeveer 12 tot 14 cupcakes. Het makkelijkste is om de vormpjes in een cupcake bakblik te zetten. Zo blijven ze mooi rond.

Als je de vormpjes gevuld hebt kun je ze in een voorverwarmde oven van 180 graden zetten voor ongeveer 20 minuutjes. Elke oven is anders dus na 20 minuutjes kun je even met een satéprikker in de cupcake prikken om te kijken of hij gaar is. Komt de satéprikker er droog uit, dan is de cupcake gaar. Indien hij niet gaar is kun je de cupcakes nog een paar minuutjes in de oven laten staan.

Lees ook deze Airfryer recepten voor yoghurt cake

Cupcakes decoreren

De Nesquick cupcakes zijn van zichzelf al erg lekker, maar het is natuurlijk ook leuk om ze te decoreren afhankelijk van het seizoen of een bepaald feest. Denk aan Halloween, kerst, Sinterklaas, herfst of juist lente.

Zo maakte ik met de kinderen Halloween cupcakes. Heel eenvoudig met glazuur en de decoratiestiften van Dr. Oetker. Het glazuur maak je zelf door poedersuiker te mengen met een paar druppels water. Als dit een beetje gedroogd is kun je gaan decoreren met de decoratiestiften. Je kunt natuurlijk ook aan de slag gaan met fondant en uitsteekvormpjes.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *