Een nieuwe gezinsfoto

Ons gezin bestaat inmiddels uit 5 personen. Alweer bijna 3 jaar, maar dat terzijde. De laatste tijd merkte ik dat onze peuter het niet helemaal eens was met de foto`s die we hier in huis hebben hangen. De foto`s die we aan de muur hebben hangen hebben namelijk allemaal maar 4 personen erop staan. Dave, Damiën, Daelyn en ik. Geen Landon. En dat stak hem volgens mij wel een beetje. Toen ik de vraag kreeg of ik een foto op hout wilde bestellen was mijn antwoord dan ook volmondig Ja!

Het missende gezinslid

Ik ben er bij Landon nog een hele tijd goed vanaf gekomen. Op dat ene grote doek in de hal (waar we dus maar met ons viertjes opstaan) bleef hij vaak stil staan. “Mama, Papa, Demin, Deen.” zei hij. Even was hij stil. “Nennen niet.” kwam er dan achter aan. Ik vond het eigenlijk wel een beetje sneu voor hem. Alsof hij er niet bij hoorde. “Landon was nog niet geboren. Je zat nog bij mama in de buik.” heb ik er maar van gemaakt. En toen werd het: “Mama, papa, Demin, Deen. Nennen niet. Nennen buik mama.” Ja, ik voelde me schuldig. Ja, ik bedacht me bijna dagelijks dat ik een mooie gezinsfoto moest bestellen. Nee, dat gebeurde niet. Er waren tientallen andere dingen die mijn aandacht opeisten en helaas worden dit soort dingen snel vergeten.

Foto op hout bestellen

Maar toen kreeg ik dus de vraag of ik een leuke foto op hout wilde bestellen. Dat leek me wel heel erg tof. Een foto op hout is dus net iets anders dan de bekendere foto op canvas. Ik was erg nieuwsgierig hoe dat er uit zou komen te zien. Ik wist ook al direct welke foto ik wilde bestellen, namelijk de foto van ons vijven buiten in het bos. Per toeval gemaakt, maar ook de kinderen vinden hem ontzettend leuk.

En zo gebeurde het dus dat die gezinsfoto eindelijk in huis kwam. Een foto op hout maken bleek zo moeilijk nog niet. Foto uploaden en wat gegevens invullen. Nadat ik hem online besteld had was hij 4 dagen later al in huis. Het uitpakken deed ik met Daelyn en Landon samen. En Landon was blij verrast. “Mama, papa, Demin, Deen. En Nennen!!” Stralende oogjes en een grote glimlach op zijn gezicht.

Deze foto op hout is gemaakt op losse planken. Hij is behoorlijk zwaar dus het was echt een taakje voor Dave om hem op te hangen. Dat had hij gelukkig zo gedaan. Landon heeft mooi uitzicht vanuit zijn stoel op de foto. “Nennen niet in buik.” hoor ik nu bijna dagelijks. “Nee, je zit niet meer in de buik. Je staat samen met ons op de foto.”

Duurde het bij jou lang voor er een complete gezinsfoto aan de muur kwam?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *