Onze zoon is geboren!

Hiep hiep hoera! Onze zoon is geboren! Afgelopen zaterdag 29 oktober ben ik om 13.56 uur na een hele snelle bevalling bevallen van onze kleine man. Natuurlijk zijn we dolblij en willen we het nieuws met iedereen delen. En ik weet dat er juist heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar zijn naam. Begint hij met de D of hebben we toch ergens anders voor gekozen? En waarom juist deze naam? Hoe was de bevalling? Hoe was de eerste ontmoeting tussen Damiën en Daelyn en hun nieuwe broertje? Ik vertel je vandaag meer.

Inhoudsopgave

De naam

Iedereen ( vrijwel iedereen ) was er van overtuigd dat onze zoon een naam zou krijgen met de letter D. Ook al heb ik regelmatig aangegeven dat het niet zo hoefde te zijn, dat we Damiën en Daelyn niet uitgekozen hadden omdat de namen met de D begonnen, maar omdat Dave en ik deze namen in onze jeugd al geweldig vonden. Volgens mij hadden veel mensen daarna weer een “Ja, ja…whatever” gedachte en waren ze aan het wachten op die ene naam met een D.

Dat is het dus niet geworden. Ondanks de vele suggesties van mensen om ons heen hebben wij gekozen voor een ( wederom ) naam die je vrijwel niet hoort. Onze zoon heet namelijk Landon. Het uitzoeken van een jongensnaam was niet gemakkelijk. Een meisjesnaam hadden we voor de zwangerschap al gevonden, een jongensnaam was iets lastiger. In eerste instantie hebben we inderdaad gekeken voor een naam met een D maar er zat niks tussen wat ons direct beviel. Later hoorde ik de naam Landon voorbij komen in een film en ik had echt een “Dat is het!” momentje. Ook Dave vond de naam direct passend bij onze namen, dus de keuze was gemaakt.

01

De betekenis

Damiën betekent rust en kalmte, Daelyn betekent kleine vallei, Landon betekent van de lange heuvel. Voor ons gevoel past het bij elkaar. Heuvels, valleien…er heerst rust. De perfecte drie-eenheid. 😉 En aangezien deze naam met de L begint hoef ik me niet meer zo alleen te voelen in dit gezin vol D`s.

De ontmoeting tussen Damiën en Daelyn en hun broertje was…

Damiën en Daelyn zijn heel blij met hun broertje en de eerste ontmoeting was geweldig. Landon reageerde ook direct op Damiën en Daelyn toen hij hun stem hoorde.

En nu ben je natuurlijk nieuwsgierig naar de bevalling. Zodra de kraamweek achter de rug is en de rust een beetje wedergekeerd is zal ik hier natuurlijk uitgebreid op terug komen. Voor nu gaan we lekker genieten.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

3 thoughts on “Onze zoon is geboren!

  1. Gefeliciteerd geniet van je gezin. Mijn zoontje is ook van de 29e super fijne datum. Valt heel vaak in de herfstvakantie en mijn zoontje vindt het altijd super stoer om in het thema Halloween te trakteren op school. Doe het rustig aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *