Een rondreis door Canada: deze plekken mogen niet ontbreken op je lijstje!

Rondreis door Canada

Jaren geleden schreef ik er al over: Een rondreis door Canada (en uiteindelijk ook Amerika) staat hoog op onze vakantielanden bucketlist. Mijn tante ging vroeger, in de jaren 90, geregeld naar een vriendin die in Canada woonde. Ik kreeg dan de meest fantastische verhalen te horen en foto`s te zien. Ik werd er zo enthousiast van dat ik besloot zelf een spreekbeurt te houden over Canada. Maar welke plekken moet je nou echt gezien hebben als je Canada bezoekt?

Inhoudsopgave

Rondreizen door Canada en Amerika: zelf regelen of laten regelen?

De voorpret begint natuurlijk met het uitzoeken van bijzondere plekjes. De meest bekende plaatsen zijn ook de plaatsen die je vaak op het internet terug kunt vinden. De mooiste plekken in de Verenigde Staten en Canada zijn misschien juist de plekken waar minder mensen van hebben gehoord. Waar mijn moeder nogal fan is van alles zelf regelen, ben ik juist het type om dat niet te doen. Ik heb er geen plezier in om uren op het internet te zoeken naar al die bijzondere plekken en hotels. Ik geef dit soort dingen het liefst uit handen, dan hoef ik me ook tijdens mijn reis nergens druk over te maken.

De Canadian Rockies

Dave is echt een natuurmens, dus de Canadian Rockies mogen niet overgeslagen worden tijdens een rondreis. Hij zou het liefste in een tentje ergens aan het water kamperen. Maar in een huwelijk moet je af en toe een compromis sluiten. 😉 Ik ben toch meer het ‘luxe-poppetje’ en wil gewoon graag een dak boven mijn hoofd in de vorm van een lodge of Bed and Breakfast.

Rondreis door Canada: bezoek Calgary!

Calgary is een stad en dat vind ik dan weer fijn om te bezoeken. Ik hou ook wel van de rust en van de natuur, maar ik heb na een dag of 2 echt mensen om me heen nodig. Toen mijn tante de verhalen over Canada vroeger vertelde, kwamen er geregeld verhalen voorbij over bezoekjes aan grote malls, oftewel een winkelcentrum. En hoewel ik niet echt een shopper ben, vind ik het heerlijk om te struinen en te kijken of om ergens op een terrasje te gaan zitten. Bezoek je Calgary toevallig in juli, dan heb je nog de mogelijkheid om de Calgary Stampede rodeoshow bij te wonen. Dit is de meest bekende attractie in Calgary.

Wells Gray Provincial Park

De natuur blijft toch de reden waarom de meeste mensen voor Canada kiezen. Zo is het Wells Gray Provincial Park een plek die eigenlijk niet mag ontbreken op je lijstje. Dit park is ruim 500.000 vierkante meter groot en is een walhalla voor outdoorliefhebbers. Je kunt er onder andere kajakken, paardrijden en wandelen. De bijnaam van dit park is het waterfall park aangezien er maar liefst 250 watervallen te vinden zijn. De Helmcken Falls is, met maar liefst 141 meter, de 4e grootste waterval van Canada.

Canada is geen plek om stil te zitten

De mooiste reizen door Canada maak je door rond te reizen. Hier wekenlang op 1 plek blijven is gewoon hartstikke zonde. Je moet in beweging blijven om optimaal te kunnen genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft. Ik heb hierboven al een aantal plekken genoemd die de moeite waard zijn om te bezoeken, maar er is natuurlijk nog veel meer. Wat dacht je van:

  • Toronto
  • Lake Ontario
  • De Niagara watervallen
  • Vancouver
  • Québec (Het historisch stadscentrum staat op de Unesco Werelderfgoedlijst)

Een combinatie van de rust en de natuur, van het drukke stadsleven en van attracties (of bijvoorbeeld de rodeoshow) zou voor ons gezin een unieke belevenis zijn. Heb je zelf nog leuke tips of aanvullingen, deel ze dan zeker even in de reacties hier beneden!

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking
Afbeelding van James Wheeler via Pixabay

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *