Een speelse wandeling met Marius en Livia

Een tijdje terug liep ik de Albert Heijn binnen in Melick, een klein dorpje bij Roermond. Daar zag ik deze vrolijke tekening die direct mijn aandacht trok. Hup, mee in de tas. Thuis kwam ik erachter dat het een wandelroute was. Ik bekeek het boekje vluchtig en besloot het op het prikbord te hangen. Er zou vast wel een moment komen waarop ik iets uitgebreider de tijd zou hebben om er mee bezig te zijn. Gisteren was het dan zover. Wij besloten een speelse wandeling met Marius en Livia te doen.

Inhoudsopgave

De natuur in

Melick is 1 van de 6 kerkdorpen van de gemeente Roerdalen. Een gemeente die  prachtige fietsroutes en wandelpaden heeft, heerlijk tussen het groen. Wij houden van de natuur en zijn graag buiten om mooie nieuwe plekken te ontdekken. Hoewel “Op pad met Marius en Livia” eigenlijk een wandelroute is, besloten wij hem op de fiets af te leggen. Het was al wat later op de avond en het was toch een route van een kleine 8 kilometer. Ik gooide wat pakjes drinken in de tas en daar gingen we.

Op de kaart staat eigenlijk prima uitgelegd waar je naar toe moet. Je begint bij de kerk en vanuit daar leg je de route af aan de hand van het verhaal van Marius en Livia. Op 9 plekken maak je een stop. Hier kun je met de kinderen een ouderwets spelletje spelen, net zoals Marius en Livia honderden jaren geleden deden. Ook moet je op zoek gaan naar een cijfer of een letter. Hiermee kun je een code kraken. Deze code kun je thuis via internet invullen. Laat je verrassen wat er dan gebeurt!

Lees ook: Stadswandeling Roermond

Lopen of fietsen?

Officieel is deze route een wandelroute, maar ik besloot dus om deze route per fiets af te leggen omdat het al wat later op de avond was. Achteraf maar goed, want zelfs met de fiets zijn we bijna 2 uur onderweg geweest en waren we dus net voor het donker thuis. Op sommige stukken moesten we een stukje lopen omdat het smalle paadjes waren met los zand, maar op zich kun je het prima per fiets doen. Het is ook echt een leuke route om te wandelen, maar hou er dan rekening mee dat je makkelijk 3 tot 4 uur onderweg bent.

Er zijn voldoende plekjes onderweg om even uit te rusten. Er staan voldoende bankjes met prachtige uitzichten waar je lekker kunt genieten van de omgeving. Mijn tip is om wel iets mee te nemen voor onderweg. Een pakje drinken en een tussendoortje. Het enige wat je eigenlijk tegenkomt is de Meuleberg waar je iets kunt eten/drinken en dat is ongeveer halverwege de route. Op het einde van de route kom je naast Dave en Marie wandelen, dus dat zou een prima stop zijn om nog een drankje of hapje te doen.

Aan te raden?

Ja, ik zou deze route zeker aanraden. Hij is erg leuk om met de kinderen te doen. Soms zijn de cijfers/letters van Kraak de Code wel wat lastig te vinden, maar met wat hulp van een buurtbewoner kwamen we er toch achter. Deze route is niet heel gemakkelijk voor mensen in een rolstoel of als je een buggy/wandelwagen bij je hebt. Daarvoor zijn er teveel smalle paadjes en paadjes met los zand.

Doe jij wel eens wandelroutes met de kinderen?

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *