Een telefoon voor je kind: waar let je op?

Er komt een moment waarop je kind vindt dat hij of zij niet meer zonder mobiele telefoon kan. Ik was altijd de moeder die heel hard riep dat er voor de middelbare school geen telefoon inkwam voor mijn kinderen. Maar toen kwam Damiën op zijn 10e ineens in het ziekenhuis terecht met een acute blindedarmontsteking. En dat was ook het moment waarop we besloten direct een telefoon voor hem te kopen. Destijds hebben we nergens op gelet, nu doen we dat wel. Welke dingen zijn voor ons belangrijk?

Inhoudsopgave

Een hoesje

Een telefoon zonder hoesje vinden we een no go. Kinderen kunnen nogal ruw en onbezonnen zijn dus een telefoon zal vast en zeker een keer op de grond terecht komen. Een goede kwaliteit hoesje is dus een must. Het liefst zie ik dat ze zo`n iPhone X hoesje hebben met van die vakjes erin waar je pasjes in kunt stoppen. Zo hebben ze altijd hun schoolpas en pinpas bij zich. Een portemonnee wordt namelijk nog wel eens vergeten, een telefoon hebben ze altijd bij zich. 😉

Snelheid

Voor Damiën is voldoende ruimte en de snelheid van een telefoon belangrijk. Hij zet er graag spelletjes op die hij in zijn vrije tijd kan spelen. Het is dan niet de bedoeling dat een telefoon om de haverklap vast loopt.

Hij vindt verschillende spellen leuk. Het ene moment hoor ik race-geluiden uit zijn telefoon komen, het volgende moment gaat hij op zoek naar dinosaurussen in het dorp.

Goede camera

Damiën zit nu sinds half maart thuis vanwege de corona-crisis. Wat me echt is opgevallen, is dat hij zijn telefoon best vaak nodig had om dingen door te sturen naar zijn leerkrachten. Ook moest hij voor schoolopdrachten geregeld foto`s maken.

Voor het komende schooljaar heeft hij gekozen om de Cultuurstroom te gaan doen. Iets waar hij geregeld mee bezig zal zijn is het maken van foto`s. Bij de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon zullen we dus meer gaan letten op de camera. Hier moet hij wel echt goede kwaliteit foto`s mee kunnen maken.

Waar let je verder op?

Er kunnen nog een aantal belangrijke punten zijn. Bijvoorbeeld het formaat. Het is niet fijn om met maatje koelkast rond te wandelen, maar te klein is ook niet prettig voor je ogen. En zoals ik eerder al schreef: hij moet toch wel geregeld gebruik maken van de telefoon voor school. Zo moet hij agenda`s en mailboxen beheren, word-documenten kunnen maken en doorsturen en nu tijdens de corona-crisis ook deelnemen aan online lessen. Hij heeft namelijk niet altijd de beschikking tot een laptop aangezien Daelyn en ik ook nog online onze dingetjes moeten doen.

Ook de batterijduur is iets waar je op kunt letten. Het is niet de bedoeling dat de telefoon na een ochtend op school al leeg is.

Wat zijn voor jou belangrijke punten bij het aanschaffen van een mobiele telefoon?

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking
Afbeelding van Thomas Ulrich via Pixabay

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *