Eerste keer consultatiebureau

Afgelopen week moesten we voor de eerste keer naar het consultatiebureau. Het was voor ons al een tijdje geleden en dan is het toch wel een beetje spannend. Hoe gaat zoiets ook alweer in zijn werk? Welke arts zou er nu zitten? En wordt onze man wel goedgekeurd?

Inhoudsopgave

Onzeker

Ik geef borstvoeding en gezien de problemen die ik daar mee had voelde ik me weleen beetje onzeker. Krijgt hij wel voldoende binnen? Groeit hij wel genoeg? Hij had een paar vervelende, zeurderige dagen achter de rug en daardoor werd ik erg onzeker. Ik besloot dan ook om een week eerder even naar het weeguurtje te gaan.

De wijkverpleegkundige kende ik nog van jaren geleden. Ik vertelde haar mijn onzekerheden en ze besloot direct te gaan wegen. Een borstgevoed kindje komt gemiddeld 150 gram per week aan vertelde ze me. Zoonlief woog 3280 gram bij zijn geboorte. Dat was iets meer dan 3 weken daarvoor. Ik legde hem op de weegschaal en daar stond een mooi getal. 3770 gram. Al die pijn van het voeden was niet voor niks geweest. Hij kreeg iets binnen en groeide daar hartstikke goed op. Een boost voor mijn zelfvertrouwen.

Steeds beter

In de dagen erna ging het steeds beter. De kloven werden minder en daarmee ook de pijn van het aanleggen. Zoonlief was wel wat onrustig overdag en in de avonduren maar sliep s`nachts wel netjes een aantal uur achter elkaar door. Ik besloot dat te bespreken met de arts.

Toen we aankwamen mochten we eerst wegen en meten. Hij was netjes gegroeid. Van 51 centimeter bij de geboorte naar 53 centimeter nu. Ook was hij weer netjes bijgekomen. Hij woog nu 4040 gram. Maar liefst 270 gram bijgekomen in een week tijd. Stiekem deed me dat toch wel goed.

Clustervoeden

Met de arts besprak ik zijn onrust in de avonduren. Ik vond het soms wel vermoeiend omdat hij vaak de hele avond beneden was en dan eigenlijk continu aan de borst wilde. Vaak kwam hij tussen 5 en 6 naar beneden en was dan tot ongeveer 10/11 uur beneden voor hij tevreden was. De arts vertelde dat het kon, dat veel baby`s dat in de avond doen. Clustervoeden noemen ze dat. Dan wil hij 2 voedingen vrij kort op elkaar. Vaak slapen ze daarna de nodige uurtjes achter elkaar. En dat klopte. Dan gingen we de nacht in en zat er een uurtje of 5/6 tussen de voedingen. Niks om me zorgen over te maken dus.

Hoe vond jij de eerste keer wegen/naar het consultatiebureau met je kindje?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Eerste keer consultatiebureau

  1. Gek is dat he? Ook al weet je wat er op het consultatiebureau gebeurd het blijft altijd een beetje spannend!
    Gelukkig hoef je je nergens zorgen om te maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *