20 eerste woordjes van mijn dreumes

eerste woordjes

De dreumes wordt over 2 maanden alweer 2 jaar oud. Jeetje, wat vliegt die tijd. Nog even en ik heb een peuter in huis! Langzaamaan begon hij wat te brabbelen. Van de meeste woordjes begreep ik weinig, maar inmiddels weet ik heel goed wat hij bedoelt. Zijn vocabulaire is al behoorlijk uitgebreid. Zo kent hij al ongeveer 20 woordjes. Wat de eerste woordjes van Landon zijn ( en wat ze betekenen ) vertel ik je vandaag.

Inhoudsopgave

Mama

Ik had zo gehoopt dat zijn eerste woordje Mama zou zijn, maar helaas. Het was Papa. Wel is Mama het meest gebruikte woord hier in huis. Bij alle drie de kinderen overigens…

Papa

Zegt hij geen Mama dan is het wel Papa. Hij wil papa`s auto zien, papa even bellen met mijn telefoon als hij werken is en met papa een stuk gaan lopen. Dagelijks voer ik dit gesprek met hem:

“Mama!”
“Ja schat?”
“Papa?”
” Papa is werken.”
“Mama. Papa. Auto.”
“Ja. Papa is met de auto werken.”

( Herhaal dit zo`n 453 keer… 😉 )

Mmma ( oma)

Oma is ook favoriet en gebruikt hij dagelijks. Oma`s auto wordt vrijwel overal herkend. Ze heeft een Renault en daarom zijn alle Renaults “Oma. Auto” Ongeacht model of kleur.

Dee ( Damiën en Daelyn)

Het lijkt ook wel veel op elkaar: Damiën en Daelyn. Ze heten voor hem dus gewoon allebei Dee.

Kra ( Kira)

Kira is onze oudste hond. Ze krijgt kusjes, knuffels en een foei-gebaar met zijn vingertje als ze begint te blaffen.

Nen ( Max)

Het lijkt totaal niet op Max, maar Nen is dus Max, onze chihuahua. Een hondje op formaat voor hem. Ze lopen elkaar overal achterna.

Nennen ( Landon)

Hij noemt zichzelf Nennen. Ik vind het heerlijk als ze een naam voor zichzelf hebben. Damiën noemde zichzelf Dinden en Daelyn noemde zichzelf Deenin. Landon is dus nu Nennen. Heerlijk!

NaNa ( Nancy )

Mijn beste vriendin Nancy zien we geregeld. Vaak in de ochtend, als de kinderen naar school gaan, vraagt Landon naar haar. Soms gaan we samen ontbijten, soms drinken we een kopje thee, soms bezoeken we haar even op haar werk. Ja, NaNa is ook een belangrijke persoon in ons leven.

Auto

De liefde voor auto`s zit er al vroeg in. Al staan er 25 auto`s op een rij, elke auto moet apart genoemd worden. En dat gaat dus zo:

“Mama. Auto!”
“Ja, dat is een auto. Een blauwe. Blauwe auto.”
“Mama. Auto!”
“Klopt. Een auto. Een rode auto.”
“Mama. Auto!!!”
“Ik zie het. Een auto ja. Weer een blauwe. Vind je hem mooi?”
( Hij knikt ) ” Mama!!! Auto!!!”
Zucht…

Happen ( eten)

Als hij honger heeft komt hij zich melden. Als hij ziet dat ik de tafel aan het dekken ben, staat hij naast me. “Happuh!” Momenteel eet hij iets minder goed, maar dat mag de pret niet drukken. Gewoon aan tafel erbij, een hapje van hem en een hapje van haar. Al die kleine hapjes zijn stiekem toch best een maaltijd.

Hallo

Hij zegt inmiddels Hallo en dat klinkt echt superschattig. Als je binnenkomt of als hij ergens binnenkomt krijg je een vriendelijk Hallo van hem te horen. Reageer je niet dan schreeuwt hij het vaak nog een paar keer.

Atte ( andere)

Hij heeft een laars aan maar zoekt de “Atte? Mama?” Ook andere ‘paren’ weet hij prima te koppelen. Sportschoenen, slippers, sokken.

Buh ( Beau)

Het hondje van mijn moeder. Beau is lief en wordt net zoveel geknuffeld als  Kira en Max

Aate ( aapje)

Slapen doe je in bed, maar niet alleen. Gezellig met een aantal knuffels slaapt hij inmiddels de nachten grotendeels door. Aate ( oftewel zijn aapje ) is 1 van die knuffels. Hij heeft hem sinds we Wildlands bezocht hebben en sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

Lees ook: Mijn kind heeft verlatingsangst

Boe ( Monkey boo)

Monkey Boo kochten we vorig jaar toen we op Mallorca waren. Ook dit aapje slaapt bij hem in bed. Hij zegt er Boe tegen.

Hnghng ( quad)

De quad van Dave noemt hij Hnghng, naar het geluid wat hij maakt. Eerder was hij er wat bang voor maar inmiddels vindt hij het prachtig om te zien.

Lala ( slapen)

Nennen lala. Landon wil naar bed, samen met Bambam, Aate en Boe. Hij weet precies wat hij wil…

Woe ( woef)

Dat geluid maken hondjes inderdaad. Als ik zeg: ” Hou eens op met blaffen!” tegen de honden, dan begint Landon vrolijk “Woe Woe” te roepen.

Op

Als een bordje leeg is, als een zakje leeg is of als er niks meer in de tas zit. Zelfs de brokken van de honden houdt hij in de gaten. Hij weet wanneer iets op is en komt dat dan ook vertellen.

Kaa ( Klaar )

Nu is het klaar. We zijn klaar met eten, klaar met boodschappen doen, klaar met autorijden. En klaar met dit artikel boordevol woordjes van onze dreumes. 😉

Wat waren de eerste woordjes van jouw dreumes?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *