Family planner Action

Ik ben nogal chaotisch aangelegd. Vroeger kon ik me er echt enorm aan irriteren. Waarom lukt het mij niet om alle ballen in de lucht te houden, net zoals alle andere moeders? Waarom heb ik zoveel moeite met plannen en organiseren? Het zorgde ervoor dat het steeds weer opnieuw voelde als falen. Inmiddels ben ik erachter dat ik ADHD heb en dat het daaraan ligt. Tijd om te denken in oplossingen! Wellicht dat een Family Planner de oplossing kon zijn.

Plannen en organiseren

Voor ADHD-ers is dat hele plannen en organiseren best een punt. Voorheen kon ik me er dus echt heel erg druk over maken. Dingen liepen geregeld in de soep, afspraken werden vergeten omdat er teveel op mijn ieniemienie-kalendertje stond of ik stond met het verkeerde kind op een plek waar ik wel moest zijn.

Ik heb echt alles geprobeerd om het goed te laten verlopen. Prikborden, grote whiteboards, weekplanners en ga zo maar door. Maar niets hielp echt optimaal.

Family planner

Kalender kopen

Bij de Action verkopen ze kalenders tegen leuke prijsjes. Zo ook de Family planner. Een grote kalender voor 5 mensen tegelijk. Laat ons gezin nu net uit 5 personen bestaan. 😉

We kunnen foto`s toevoegen wat vooral makkelijk is voor degenen die nog niet kunnen lezen. Zo weet je welk rijtje bij jou hoort. Per dag heb je een mooie ruimte waar je iets op kunt noteren. Zo kunnen de oudsten ook netjes opschrijven wanneer ze een spreekbeurt of toets hebben, of wanneer ze hun huiswerk moeten meenemen.

We hebben deze family planner sinds 2017 elk jaar gekocht. Hij kost nog geen €3 maar hij levert ons zoveel rust en gemak op. De kinderen noteren ook netjes na school wat er voor opdrachten gegeven zijn. Op zondagavond draaien we de pagina om en kijken we samen wat ons in de komende week te wachten staat. Zo kunnen ze ook in 1 oogopslag zien of er die week ruimte is om af te spreken of om andere dingen te doen.

Family Planner

Achterin vind je nog stickers. Deze stickers kun je gebruiken voor een verjaardag, tandartsafspraak of andere dingen die wat extra aandacht nodig hebben. Het enige jammere vind ik dat er geen ruimte is om verjaardagen van andere mensen op te noteren. Een klein regeltje onderaan of bovenaan zou voldoende zijn. Voor de rest vind ik deze kalender een absolute aanrader.

Welke kalender gebruik jij?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Family planner Action

  1. Ik gebruik deze ook! In 2017 en voor 2019 al gekocht.
    Afgelopen jaar een andere gekozen van Kruidvat. Ook wel fijn, maar ik heb liever een grotere, deze van Action is ideaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *