Fifty shades freed

Foto: Universal Pictures

Nope, ik had geen kaarten voor de Ladies Night en vanwege de carnaval duurde het even voordat ik met mijn BFF, zoals dat dan zo mooi heet, naar de bioscoop kon gaan om Fifty Shades Freed te kijken. Maar afgelopen maandag was het dan eindelijk zover. En zoals je gewend bent van mij: ik vertel je heel eerlijk wat ik van de film vond.

Inhoudsopgave

Het verhaal

Ik kan hier heel wat neer gaan tikken, maar ik denk dat iedereen wel weet waar Fifty Shades Freed over gaat. Miljoenen vrouwen hebben de boeken gelezen, miljoenen vrouwen zaten in de bioscoop om deel 1 en deel 2 op het grote witte doek te bekijken: Het verhaal van Christian en Anastasia die elkaar leren kennen en die elkaars Meester en Onderdanige worden. In de tweede film laat Ana duidelijk merken dat ze niet zo verzot is op dit hele idee en wil ze een meer gelijkwaardige relatie, wat door Christians verleden nogal lastig lijkt te zijn. De derde film wordt ook wel de climax genoemd. Christian en Ana trouwen en we zien hoe het hun vergaat als pasgetrouwd stel.

Bepaalde verwachtingen

Hoewel ik liever blanco een bioscoopzaal binnenloop, was dat hier vrijwel onmogelijk. Heel veel mensen om me heen hadden de film al gezien. Niet iedereen was er heel positief over. Op zich bleek het wel een aardige film te zijn, maar dit klopte niet met het boek en dat was ook niet helemaal goed in elkaar gezet werd er gezegd.

“Ik denk dat je deze film gewoon wil zien uit nieuwsgierigheid. Je hebt deel 1 en deel 2 gezien en nu wil je weten hoe het afloopt en of het wat weg heeft van het boek.” zei ik nog tegen een vriendin die er al geweest was. Ik ging die avond dus met bepaalde verwachtingen naar de bioscoop. Dat het een aardige film zou zijn maar verder niet heel bijzonder.

De vorige films

In 2015 schreef ik al een review over Fifty Shades of Grey. Nog steeds ben ik niet echt gecharmeerd van Jamie Dornan die Christian speelt. Hij is gewoon geen Mr. Grey voor mij, al moet ik zeggen dat ik hem nu wel al beter vond dan in de eerste film. Je went aan hem, zullen we maar zeggen. Bovendien is hij in deze derde film een stuk leuker en vrolijker en daardoor mag je hem gewoon meer. In de eerste film probeert hij mysterieus over te komen en dat vind ik niet echt lukken.

Fifty shades darker vond ik een stuk beter in elkaar gezet. Christian kwam al wat menselijker over en de relatie van Ana en Christian werd al heel anders. Ook komen er exen in beeld en problemen op kantoor. Deze film heeft dus al meer verhaal dan deel 1.

Fifty Shades Freed

Christian en Ana trouwen dus in deze film. Hun relatie is nu gelijkwaardig en dat zorgt voor een hele andere sfeer. Ja, er is seks en ook die rode kamer is er nog steeds. Maar er is ook humor en speelsheid. Regelmatig verscheen er een glimlach op mijn gezicht. Ook de muziek die gebruikt is in de film is gewoon goed.

Ik vond het dus geen ‘aardige’ film, ik vond het juist een hele leuke film. Sterker nog, ik zou zo weer naar de bioscoop gaan om de film nog eens te kijken. Hij heeft ook een mooi einde. Er is niks meer te raden over, het is prima zo en je loopt met een goed gevoel de zaal uit.

Wat vond jij van Fifty Shades Freed?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *