Fifty Shades of Grey

Onlangs bezocht ik de veelvuldig besproken film Fifty Shades of Grey. Ik wilde ik hem graag zien. De Vijftig tinten Grijs boeken had ik binnen 6 dagen uit en vond ik erg goed. Steeds wil je nog een hoofdstuk lezen en weten hoe het verder gaat met Mr. Grey en Ana. Nu hoeven boekverfilmingen niet direct denderend te zijn, maar ik was toch wel nieuwsgierig naar deze film. Terwijl half vrouwelijk Nederland naar de Ladies Night ging, besloot ik een paar weekjes later te gaan.

Inhoudsopgave

Geen reviews lezen

Ik heb er heel bewust voor gekozen om geen reviews te lezen en de social media berichten over de film over te slaan. Alles buitensluiten lukt niet, dus ik had al gehoord dat het een open einde was en dat er vast een vervolg op zou komen. Daarnaast had ik gehoord dat het een beetje braaf was dus de mensen hadden er blijkbaar wel meer van verwacht.

Een vriendin vertelde me vlak voor de film dat ze gehoord had dat het voorstukje van Magic Mike XXL een stuk interessanter was dan Fifty Shades of Grey zelf. Hmm, dan vraag je je toch af of het nog de moeite waard is om die bioscoopzaal in te lopen. Dus nadat we een drankje en een zak chips hadden gekocht besloten we plaats te nemen in de stoelen. Ik had verwacht dat de meeste mensen de film al gezien zouden hebben, maar de zaal zat nog goed vol.

Lees hier: Leuke films voor een movienight

Fifty shades of Grey de film

Wat kan ik over de film zeggen zonder al te veel in detail te treden? Ik had er inderdaad meer van verwacht, zeker nadat ik het boek had gelezen. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik van acteur Jamie Dornan niet echt gecharmeerd ben. Waarschijnlijk zal het gros van de dames een appelflauwte krijgen alleen al bij de gedachte aan hem, maar ik helaas niet.

Tijdens het lezen van het boek heb je een bepaald beeld gekregen van Mr. Grey en voor mij was hij een mysterieuze man, eentje die je met zijn ogen alleen al kon laten wegsmelten en je hart sneller deed kloppen. Dat zag ik absoluut niet in Jamie`s ogen. Ze spraken voor mij totaal niet. Dakota Johnson deed het dan beter als de verlegen Anastasia. Helaas vond ik de chemie tussen Jamie en Dakota ook ver te zoeken. (Meer informatie over deze filmtrilogie vind je hier)

Knullig?

De film zelf vond ik in het begin wat knullig in elkaar gezet. Alsof er zo snel mogelijk naar het moment toe gegaan moest worden waarop ze elkaar leerden kennen en met elkaar in onderhandeling gingen over het contract. De spanning wordt weinig opgebouwd, wat ik het boek toch heel anders ervaren heb. Vervolgens krijg je de ene na de andere verrassing van Mr. Grey aan Anastasia te zien en na zo`n 2 uur is de film afgelopen.

Waarschijnlijk werd er heel wat verwacht voor de film uitkwam, zeker op het gebied van de BDSM, maar dat valt toch wel tegen. Desondanks zal de film een recordaantal bezoeken ontvangen, vermoed ik, al is het alleen maar om te zien of hij echt is zoals mensen zeggen dat hij is. Als er een deel twee uit gaat komen zal de film waarschijnlijk ook goed bezocht worden, vermoed ik zo. En ja, ik ga hem dan ook zeker bekijken want ik ben toch wel nieuwsgierig hoe het verder gaat.

En toch…

Ondanks dat de film een beetje een teleurstelling is, heeft hij leuke scenes ertussen zitten waarin Mr Grey Anastasia verrast met leuke uitjes. Je kunt gewoon niet anders dan met een brede glimlach naar het bioscoopscherm staren. Ik denk dat veel vrouwen ervan dromen om een man te hebben die voor leuke verrassingen zorgt. En dat hoeft niet zo groot te zijn als in de film. Onverwacht thuis komen met een mooi boeketje bloemen geeft ook al dat verrassende effect en het gevoel dat je er mag zijn.

Lees ook mijn reviews over Fifty Shades of Grey 2 en Fifty Shades of Grey 3.

Heb jij Fifty Shades of Grey gezien? En wat vond jij er van?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

One thought on “Fifty Shades of Grey”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *