GaiaZoo

Wij vinden het heerlijk om met de kinderen op stap te gaan. Nieuwe plekjes ontdekken, ons verwonderen over alles wat er is en er daarna over te schrijven. Onlangs mochten wij de dierentuin GaiaZoo bezoeken in het Zuid-Limburgse Kerkrade. Deze dierentuin is al vier keer gekozen tot mooiste dierentuin van de Benelux. Dat leek ons wel een bezoekje waard.

Inhoudsopgave

GaiaZoo

GaiaZoo opende op 1 juni 2005 haar deuren en bestaat inmiddels alweer 12 jaar. In die 12 jaar is de dierentuin blijven uitbreiden en inmiddels zijn er zo`n 130 verschillende diersoorten te vinden. Naast dieren zijn hier ook verschillende leuke speelgelegenheden voor de kinderen te vinden, binnen en buiten.

Al wandelend door de dierentuin bezoek je 4 verschillende leefgebieden: Taiga, Rainforest, Savanne en Limburg.  Je komt er dieren tegen uit het heden en het verleden. De dieren uit het verleden bestaan niet meer, maar het is wel leuk voor de kinderen om er kennis mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan de dino`s. Zo hebben ze in de GaiaZoo een grote DinoDome gebouwd: Een leuke indoor speelruimte waar de kinderen zich prima kunnen vermaken terwijl de ouders uitrusten op 1 van de bankjes.

Ruim en groen

GaiaZoo is een prachtige, groene dierentuin om in rond te lopen. Bij de ingang krijg je een plattegrond mee, maar ook onderweg kun je op borden zien waar jij je in het park bevindt. Als je binnenkomt loop je eerst een stukje door de mooi aangelegde natuur voordat je bij de dieren uitkomt. Dit pad is prima geschikt voor rolstoelen en buggy`s/wandelwagens.

De verblijven van de dieren zijn ruim en de dieren zijn goed te zien door de bezoekers. GaiaZoo heeft er namelijk voor gezorgd dat je vanuit verschillende hoeken de verblijven in kunt kijken. Is het druk aan de ene kant, dan loop je even door naar de andere kant. Zie je aan dit raam geen leeuw? Dan kun je aan een ander raam gaan staan of naar boven lopen voor een beter uitzicht.

Qua horeca is er voldoende te krijgen. Je kunt kiezen voor een broodje, maar ook voor een frietje met een snack. Daarnaast kun je op verschillende plekken warme en koude dranken en ijsjes krijgen.

Leuk voor kinderen

Voor kinderen is de GaiaZoo ook leuk om te bezoeken. Het is meer dan alleen maar stukjes lopen van verblijf tot verblijf. Zo heb je bij verschillende verblijven leuke bordjes met vragen over het desbetreffende dier. Ook kun je een gratis app downloaden die je leuke, handige en interessante informatie geeft. Op sommige dagen staan er karretjes of kun je een ruimte inlopen waar je meer kunt leren over bepaalde dieren. Welke huid hoort bij welk dier?

Naast de dieren bekijken kunnen kinderen zich hier ook lekker uitleven. Op verschillende plekken kun je lekker spelen en er is zelfs een echte dino-carrousel. Ook het kinderboerderijtje ontbreekt niet. Vooral het caviaverblijf vonden mijn kinderen erg leuk om te zien.

Een bezoekje waard?

GaiaZoo ligt niet erg centraal maar dat is geen reden om deze dierentuin over te slaan. In deze dierentuin houden ze echt rekening met kinderen van verschillende leeftijden. Er zijn verschillende spelletjes, je kunt een app downloaden, er staan verhogers zodat ze goed in verblijven kunnen kijken, kortom: het is leuk voor peuters maar ook voor tieners en volwassenen.

Doordat er verschillende punten zijn om de verblijven in te kijken is deze dierentuin prima te doen op drukke dagen. Het is dus zeer zeker de moeite waard om naar het zuiden van Limburg te rijden en deze dierentuin te bezoeken. Ik weet zeker dat je er geen spijt van gaat krijgen!

Natuurlijk voegen wij de GaiaZoo met veel plezier toe aan onze lijst Pareltjes van Limburg.

Heb jij GaiaZoo wel eens bezocht?

Wij hebben de entreekaartjes voor deze dierentuin gekregen. Dit heeft echter geen invloed op onze mening.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *