Zelf een glitter tattoo zetten

De glitter tattoo, wie kent hem niet? Kinderen houden ervan en ze worden tegenwoordig op veel plaatsen aangeboden. Zowel op de markt als in de binnenspeeltuin. Iedere keer als er ergens glitter tattoo’s gezet kunnen worden heb ik 2 kinderen bedelend aan mijn armen hangen. Hoe leuk ik de tattoo’s ook vind ze zijn in mijn ogen wel aan de prijzige kant. De laatste keer betaalde ik er €2,50 per stuk voor. Doe dat maal 2 en je begrijpt dat het aardig doortikt. Ik besloot te kijken of ik niet zelf de glitter tattoo`s bij mijn kinderen kon zetten.

Inhoudsopgave

Glitter tattoo set

Sinds een jaartje sta ik zelf met oude spullen op de markt. De gelegenheid deed zich voor om in te schrijven voor een 2 daagse markt. Op deze markt stond een stand met glitter tattoo spulletjes. Ook hier niet goedkoop. Na wikken en wegen heb ik toch besloten een aantal spulletjes te kopen.

  • Sjablonen Frozen 10 stuks €4,95
  • Sjablonen Disney 10 stuks €4,95
  • Huidlijm 9 ml met 2 kwasten  €11,00
  • Glitters 5 kleuren €6,00

In totaal kwam ik daarmee uit op €24,90. Het voelde even als een flinke uitgave maar ik kan hier dus met gemak 20 glitter tattoo`s zetten. Een heel stuk goedkoper dan ik normaal kwijt zou zijn op een markt of binnenspeeltuin. (Meer informatie over complete glitter tattoo sets vind je hier.)

De kinderen hebben er al heel veel plezier mee gehad. De nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes gaan allemaal graag met een tattoo naar huis. De verkopers zeggen dat een sjabloon slechts 1x gebruikt kan worden. Mijn ervaring is echter dat een sjabloon makkelijk 3 keer gebruikt kan worden. Zolang je hem maar netjes terug plakt en er voorzichtig mee omgaat.

Glitter tattoo

Hoe werkt het?

De tattoo wordt op de huid geplakt. Vervolgens breng je een dun laagje lijm aan. Zodra de lijm een beetje gedroogd is dan breng je met een lipstick penseel de glitter aan. De overtollige glitter veeg je weg met een blush kwast. Het sjabloon kun je direct (voorzichtig) verwijderen. Doordat je maar kort bezig bent met het zetten van een glitter tattoo, kun je dit prima doen tijdens een kinderfeestje.

Glitter tattoo verwijderen

Na enkele dagen kun je de tattoo verwijderen met een beetje baby olie. Doe dit boven een wasbak. Je ziet namelijk best wat glitters op de grond vallen. Al moet ik wel zeggen dat het knoeien steeds minder wordt. 😉 Al doende leert men.

Zou jij overwegen om zelf hiermee aan de slag te gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *