Goulash

Geregeld krijg ik runderriblappen in mijn Too Good To Go pakketten. Nadeel van dit vlees vind ik dat het zo lang moet sudderen voordat het gaar is. Je kunt er de heerlijkste gerechten mee maken en meestal maak ik een stoofpotje of Limburgs zuurvlees ermee. Ik besloot eens iets anders te gaan maken en kwam uit op goulash.

Wat heb je nodig?

  • Runderriblappen. Ik had ongeveer 600 gram
  • 2 rode paprika`s in stukjes
  • 2 uien in stukjes
  • Paprikapoeder
  • Karwijzaad
  • Blikje tomatenpuree
  • Laurierblad
  • Bouillon van een bouillonblokje
  • Champignons
  • Bloem (om te binden)

Hoe maak je goulash?

De runderriblappen heb ik in kleine stukjes gesneden. Dit heb ik even aangebraden in de pan met wat boter. Vervolgens heb ik de paprika en uien toegevoegd. Even roeren en lekker laten meebakken. Vervolgens voeg je alle kruiden en het blikje tomatenpuree toe. Wederom goed roeren.

Van een bouillonblokje en wat kokend water maak je een bouillon. Ik heb ongeveer een halve liter bouillon toegevoegd aan het vlees en de groenten. Het moet allemaal net een beetje onder staan. Dan is het een kwestie van geduld: deksel op de pan, vuur laag en een anderhalf tot twee uur lekker laten sudderen. Vergeet niet af en toe te roeren. Zie je dat het hele goedje begint droog te koken? Voeg dan nog een beetje bouillon toe.

Na die tijd voeg je een half bakje gesneden champignons toe aan de goulash. Dit roer je goed door en laat je een half uurtje mee koken. Vervolgens ga je de goulash binden met de bloem. Voeg steeds een eetlepel bloem toe, roer goed en kijk hoe dik de saus wordt. Ga net zo lang door tot de saus de juiste dikte voor jou heeft bereikt.

Eten en bewaren

Goulash is erg lekker bij frietjes of rijst. Ook kun je het prima invriezen. Ik gebruik vaak kleine boterbakjes om gerechten in te vriezen. Hier zit dan voldoende in voor 1 persoon. Lekker makkelijk als jij zin hebt in goulash bij de friet en de rest van het gezin niet. 😉

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.