Graze box

Ik ben een nieuwsgierig mens. Als ik iets nieuws voorbij zie komen dan wil ik het graag proberen. Zeker als het dan ook nog tegen een aantrekkelijke prijs wordt aangeboden. Zo kwam ik op Facebook een advertentie tegen voor de Graze box. Je kon een proefpakket bestellen voor slechts €3 inclusief de verzendkosten. Kijk, dat was het proberen waard!

Inhoudsopgave

Wat zit er in mijn Graze box?

In hun webshop (klik) zag ik dat je deze box in verschillende varianten kon proberen:

  • Een variatie box
  • De zoete box
  • De hartige box

Je begrijpt natuurlijk wel dat ik, als echte zoetekauw, voor de zoete box ben gegaan.

In deze boxen vind je gezondere snacks. Een zakje chips of een reep chocolade is natuurlijk snel gepakt als je zin hebt om te snacken, maar echt gezonde keuzes zijn dit natuurlijk niet. In de Graze box vind je dus gezondere alternatieven in portieverpakkingen.

In mijn box zaten vier verschillende zoete snacks:

  • Cocoa Hazelnut pretzel dipper (30 gram)
  • Lively lemon flapjack (53 gram)
  • Belgian Speculoos dipper (24 gram_
  • Our version of Jaffa cake (rozijnen met sinaasappelsmaak, Belgische donkere chocolade galettes, geroosterde hazelnoten) (40 gram)
Deze waren erg lekker!

Graze review

Samen met de twee oudsten heb ik deze Graze box getest.

We begonnen met de Lively Lemon Flapjack. Hier zaten drie stukjes in. Daelyn vond het niks, Damiën vond het niet vies, maar hij zou er ook geen heel bakje van leeg eten. Ik vond het best lekker. Nou moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat ik best gek ben op citroen in snacks/gerechten dus dat is misschien wel een voordeel. Deze was voor mij in elk geval voor herhaling vatbaar.

Daarnaast deden we ons tegoed aan de 2 smaken dippers. De chocolade dipper vonden ze heerlijk. “Alsof je in de Nutella dipt!” riep Daelyn uit. Ook de speculoos viel goed in de smaak. We hadden nog nooit eerder speculoos gehad en waren echt een beetje verrast door de lekkere smaak.

Als laatste probeerden we de “Our version of Jaffa cake” uit. Daelyn vond de chocolade stukjes lekker maar de hazelnoot en rozijntjes niet. Damiën vond de rozijntjes echter erg lekker. Ook ik vond de combinatie van deze drie ingrediënten erg lekker.

Favoriet van de kinderen 😉

Eindconclusie

De producten zelf zijn niet verkeerd. Het is een beetje afhankelijk van je smaak, natuurlijk, maar dan is zo`n proefbox leuk om te proberen. Zo heb je een beetje een idee hoe gezonde snacks kunnen smaken aangezien bij gezond snacken vaak alleen gedacht wordt aan fruit of noten.

Wat ik dan wel een beetje jammer vind is de hoeveelheid verpakking die nodig is om 4 van deze bakjes op te sturen. Ik begrijp dat het te maken heeft met promotie en marketing, maar in deze tijd zou het toch echt anders moeten kunnen. Ook als je in de webshop de losse producten besteld, krijg je portieverpakkingen (dus veel plastic) opgestuurd.

Ook qua prijs vind ik het nogal aan de hoge kant: voor 6 portieverpakkingen betaal je €7,99 exclusief verzendkosten. Het zal het echt wel waard zijn, maar als ik dan kijk naar de prijzen van ongezonde snacks (chips heb je voor een veel lager bedrag) dan denk ik dat voor veel mensen de keuze snel gemaakt is. Het is jammer dat in deze tijd de gezonde voeding nog altijd vele malen duurder is dan ongezonde voeding, hoewel een gezonde snack maken niet zo heel veel tijd hoeft te kosten.

Heb jij ook een Graze box geprobeerd? Laat me in de reacties weten wat je er van vond.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *