Groenten van de boer

Ik woon in een dorp en het voordeel daarvan is dat er in mijn omgeving redelijk wat boeren zijn die hun groenten aan huis verkopen. Vaak een stuk voordeliger dan in de supermarkt maar ook een stuk lekkerder. Je proeft echt verschil. Nadeel van die boeren is dat er vaak nergens openingstijden vermeld staan en dat houdt me dan toch een beetje tegen. Bel ik aan of toch niet? Er is 1 boer in onze gemeente die daar een oplossing voor heeft gevonden. Nu kan ik groenten van de boer kopen op een moderne manier.

Verse groenten

De kinderen vinden het ook leuk om naar een boerderij te gaan en daar de groenten van het seizoen te kopen. Het voelt toch een beetje anders dan je zakje gesneden prei uit de koelkast van de supermarkt te trekken. De groenten van de boer zijn vers en zaten waarschijnlijk vanmorgen nog in de grond. Bovendien zijn het vaak onbespoten groenten en dat proef je. Niet voor niks dat de kinderen liever de tomaten uit onze moestuin willen dan die uit de supermarkt.

Via Facebook kwam ik terecht bij Vers automaat de Zjwarte Meule in Posterholt. De boerderij bleek van een oud-klasgenootje te zijn en ik zag dat ze een vers automaat had staan waarin ze groenten verkocht. Ik had wel vaker vers automaten gezien maar nog nooit iets uitgehaald. Nu besloot ik dus met Landon eens een kijkje te gaan nemen.

Pompoensoep

We namen oude eierdoosjes mee en lieten ze achter. Zo kan de boer er ook eitjes in doen en verkopen. Ook andere bakjes zijn welkom. Er liggen verschillende soorten groenten in de vers automaat. Tegen betaling gaat een luikje open en dat vond Landon natuurlijk een leuk spelletje. “Nog centje” zei hij en zo kwamen er uiteindelijk verschillende soorten groenten in mijn tas terecht. Ook aardappelen kon ik hier kopen en dat kwam goed uit. Die van mij waren bijna op. Ik ging eigenlijk voor de pompoenen en die nam ik dus ook mee. Ik wilde namelijk pompoensoep maken. Zo lekker en zo eenvoudig.

In het filmpje kun je zien hoe Landon groenten bij de boer koopt en hoe we samen soep maken. (Pompoen, ui, bouillon, met de staafmixer pureren.) Daelyn is gek op pompoensoep en ik hou er ook echt van. Het fijne van de vers automaat is dat ik gewoon groenten van de boer kan kopen en geen rekening hoef te houden met beperkte openingstijden. De vers automaat is namelijk open van 7 uur in de ochtend tot 8 uur in de avond. Ideaal!

Koop jij wel eens groenten van de boer?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *