Happy birthday, Damiën

Happy Birthday, Damiën. Vandaag is alweer je 13e verjaardag. Het is enorm cliché maar wat vliegt de tijd. Als de dag van gisteren herinner ik me jouw geboorte en die eerste momenten met je. Ik kon me niet voorstellen dat je ooit groter zou worden dan mij, maar inmiddels is het zover. Je hebt me qua lengte helemaal ingehaald. 😉

Inhoudsopgave

De dag dat je groter was dan mij

Het afgelopen jaar ben je enorm gegroeid. Je ging nieuwe schoenen halen met papa en eenmaal thuis zei je: “maatje 39, mam. Wat is jouw maat?” Met grote ogen staarde ik je aan en vertelde je dat we nu samen konden doen met de schoenen. Afgelopen maandag heb ik nieuwe schoenen met je gekocht en tikte je de 40 aan. Maatje 40. “Wat is de kleinste schoenmaat die ik ooit heb gehad?” vroeg je mij. “Maatje 17 was nog te groot.” zei ik met een glimlach.

Het heeft een tijdje geduurd: ben je nu groter dan mij of niet? Het was bijna elke dag even meten. “Kom, even meten. Ik denk dat ik je nu wel heb ingehaald.” Met de rug tegen elkaar stonden we in de keuken. Lang heb ik gezegd: “Nee, nog niet. Nog maar een klein stukje.” Tot de dag aanbrak waarop ik moest zeggen: “Ja, ik denk dat je me nu ingehaald hebt…” Het is dubbel. Aan de ene kant ben ik natuurlijk apetrots op het feit dat je al zo groot bent, letterlijk en figuurlijk. Aan de andere kant zou ik je het liefste klein willen houden. Zo klein als vlak na je geboorte. Lekker bij mij, veilig in mijn armen. Beschermd tegen de buitenwereld. Loslaten is een dingetje…

Brugpieper

Dit schooljaar ben je begonnen op de middelbare school. Je bent officieel een brugpieper. Ik dacht dat je enorm veel moeite zou hebben met die omschakeling van basisschool naar middelbare school. Maar mijn zorgen bleken ongegrond, Je hebt enorm uitgekeken naar die grote school. Vanaf dag 1 ga je met heel veel plezier. En thuis merk ik dat je die uitdaging ook echt nodig had. Hoewel het afscheid van de basisschool moeilijk was, was je ook echt toe aan een nieuwe wereld, aan nieuwe informatie en aan nieuwe uitdagingen. In korte periode ben je gegroeid van een basisschoolkind naar een echte puber waar ik heerlijk mee kan praten. Houden zo.

Mijn wens voor jouw toekomst

We proberen nooit zo ver vooruit te kijken. Morgen is immers ook toekomst en in een korte tijd kan veel gebeuren. Voor het komende jaar wens ik je in elk geval enorm veel plezier met je nieuwe klasgenoten. Ik hoop dat je ook net zoveel plezier blijft hebben in het leren op school. En dan je muziek. Ik zie je genieten van het muziek maken. Ik zie dat daar je interesse echt naar uit gaat op dit moment. Je wil zo graag leren, zo graag vooruit komen en zo graag groeien daarin. En ik weet dat je dat kunt. Als jij iets in je hoofd hebt dan oefen je net zo lang tot je bereikt hebt wat je wilde bereiken. Je bent een echte doorzetter.

Ik hoop ook dat wij veel mooie momenten samen mogen gaan beleven het komende jaar. Momenten waarin we, net als nu, open en eerlijk tegen elkaar kunnen zijn. Momenten waarbij de tranen over onze wangen rollen van het lachen. Maar mocht het zo zijn dat er komend jaar tranen zijn van verdriet, dan weet je dat je altijd bij mij terecht kunt. And remember: je bent nooit te groot om te knuffelen met je moeder. 😉

Love you to the moon and back.

Dikke kus, mama.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

One thought on “Happy birthday, Damiën”

  1. Gefeliciteerd Damian met je 13e verjaardag en natuurlijk ook je papa en mama, zus en broertje en je oma Lilian niet te vergeten. Hoop dat je een heel leuke dag zal hebben en veel lekkers. haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *