Heerlijk spelen met de nieuwe Tonka auto`s

Onlangs mochten wij een aantal leuke cadeautjes ontvangen. Vooral Landon was onder de indruk van de doos die voor zijn neus stond. En al helemaal toen hij hem open mocht maken. Er kwamen namelijk een aantal mooie Tonka auto`s uit tevoorschijn. Ik had al eens eerder gehoord van Tonka maar er zelf nog geen kennis mee gemaakt. In dit artikel zet ik een aantal van deze producten voor je op een rijtje en vertel ik je uiteraard wat Landon er van vond.

Tonka Micro Metals Single Pack

Inhoudsopgave

Micro Metals Single Pack

We kregen 2 kleine doosjes, de zogenaamde Micro metals single packs. Een echte verrassing want je ziet niet welke voertuigen je koopt. Juist dat zorgt ervoor dat Landon (en ook Daelyn) erg nieuwsgierig was naar de inhoud van het doosje. Uitpakken dan maar. Hij vond in elk doosje een kleine metalen auto waar hij direct mee begon te spelen. Na een tijdje vroeg hij of hij ook een ander doosje mocht openmaken.

Lees ook: Cadeautips 4 jaar

Tonka Metal Movers Mud Rescue

Tonka Metal Movers Mud Rescue

En dat bleek de Metal Movers Mud Rescue te worden. Ik wist niet zo goed wat ik hiervan moest vinden want er zat zand in het doosje. Zou het een grote zooi gaan worden of viel het wel mee? Ook hier zat een metalen auto in, een blauwe en dus een bakje zand. Daelyn noemde het ‘spinnenweb-zand’ aangezien het aan elkaar vast blijft zitten. Je kunt het vormen en uit elkaar trekken (een beetje zoals klei) maar het valt niet uit elkaar. Geen losse zandkorrels in je woonkamer dus. Landon vond het heerlijk om met zijn auto door het zand heen te rijden, Daelyn vond het juist fantastisch spul om mee te spelen: het voelde zacht, je kunt het uit elkaar trekken maar je hebt geen rommel. Dat laatste is ideaal voor mij. 😉

Meer informatie over de Metal Movers Mud Rescue vind je hier.

Tonka Metal Movers Combo Pack

Metal Movers Combo Pack

Als laatste zat er een doosje met 2 metalen voertuigen in. Ook hier zat zand bij. Deze zand was losser, maar het was niet zo dat het overal kwam te liggen. De zand moest ook los zijn want de voertuigen die in deze verpakking zaten waren een bulldozer en een dumptruck. Die moesten natuurlijk wel ‘echt’ zand kunnen vervoeren en geen ‘spinnenweb-zand’.

Meer informatie over de Metal Movers Combo Pack vind je hier.

Wat vonden de kinderen van deze Tonka voertuigen?

Landon is gek op auto`s en alles wat ermee te maken heeft. Hij kan hier echt uren aandachtig mee spelen. Vooral het feit dat er zand bij zat wat van de ene kant van de tafel naar de andere kant van de tafel vervoerd kan worden is natuurlijk fantastisch. Daelyn vond het ‘spinnenweb-zand’ weer fantastisch en daardoor speelde ze ook gezellig mee met Landon. Ze hebben samen een mooi fantasieverhaal bedacht en een hele bouwplaats kunnen bevoorraden. 😉

Persoonlijk vind ik het fijn dat deze auto`s van metaal zijn. Bij plastic zie je toch vaak dat het snel kapot gaat als het een keertje valt of als je het in de zomer buiten laat liggen. Metalen voertuigen zijn wat dat betreft toch een heel stuk sterker. Een dikke duim omhoog voor de Tonka voertuigen dus.

Ben jij bekend met de Tonka voertuigen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *