Cadeautips 4 jaar

Nu onze jongste alweer 4 jaar geworden was, leek het me leuk een aantal cadeautips voor 4-jarigen op een rijtje te zetten. Wat vinden wij leuk om aan onze kleuter te geven en waar speelt hij graag mee?

Inhoudsopgave

Speelgoed met een bepaald thema

Speelgoed met een bepaald thema doet het altijd goed. Zo kun je onze jongste hartstikke blij maken met Paw Patrol speelgoed of Cars Speelgoed. Toen onze dochter nog kleuter was, was ze helemaal in de ban van Anna en Elsa. Haar kon je dan ook enorm blij maken met Frozen speelgoed.

Voertuigen en dieren

Voertuigen en dieren doen het altijd goed op deze leeftijd. Zo is onze zoon groot fan van Tonka voertuigen de Toet Toet auto`s. Heb je meer met dieren dan kunnen de kinderen hun hart ophalen met de Zoef Zoef dieren van Vtech. (Meer informatie over deze Vtech producten vind je hier)

Constructief speelgoed

Speelgoed zoals Duplo, Playmobil of Hubelino is al voor jonge leeftijden verkrijgbaar. Kinderen van 4 spelen graag dagelijkse situaties na waardoor ze deze situaties beter leren te begrijpen. Favoriet bij onze kinderen waren onder andere de Duplo trein (klik) en Playmobil met dieren. (klik)

Educatief speelgoed

Mini loco heeft het hier in huis altijd goed gedaan. Je kunt verschillende soorten boekjes aanschaffen met verschillende thema`s voor kinderen vanaf 4 jaar. (Meer informatie over mini loco vind je hier.)

Verder vindt hij de tiptoi stift en bijbehorende boekjes en spelletjes erg leuk. Van deze laatste kun je ook al boekjes krijgen voor kinderen vanaf 3 jaar.

Loopfiets

Een loopfiets heeft onze dochter ontzettend goed geholpen om haar balans te vinden. Toen we haar leerden fietsen zonder zijwieltjes, kon ze praktisch direct wegfietsen. Natuurlijk heeft ze in de loop der jaren wel eens een val gemaakt, maar het aanleren van het fietsen zonder zijwieltjes ging zoveel gemakkelijker dan bij onze oudste die geen loopfiets heeft gehad. Bij onze jongste komt er dus zeker een loopfiets in huis. Meer informatie over loopfietsen vind je hier.

Boeken voor peuters

Prentenboeken zijn heel geschikte boeken voor peuters en kleuters. Ik heb een aantal leuke prentenboeken voor peuters voor je op een rijtje gezet. Onze jongeman is echter helemaal fan van de Borre boekjes. Deze hebben zijn oudere broer en zus al eerder vanuit school mee naar huis genomen en we hebben er dan ook een aantal van. Toen hij onlangs naar groep 1 ging kreeg hij van de juf zijn eigen Borre boekje en dat moet natuurlijk elke avond voorgelezen worden. Meer informatie over Borre boekjes vind je hier.

Keukentje voor kinderen

Een keukentje doet het altijd goed bij kleuters. Kinderen vinden het heerlijk om hun ouders na te doen en zullen dan ook de lekkerste gerechten voor je klaar maken in hun eigen keukentje. Meer informatie over houten keukentjes vind je hier.

Lekker kliederen

Op deze leeftijd vinden kinderen het heerlijk om te ontdekken. Ze kunnen nu iets beter spelen met bijvoorbeeld klei (klik) en vingerverf (klik) maar vinden het ook erg leuk om mama te helpen in de keuken. Zo zijn er bijvoorbeeld leuke sets om cupcakes te bakken met je kindje.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *