Tiptoi

Ik ben in aanraking gekomen met de Tiptoi door de overburen. Daelyn ging er wel eens spelen en ze vertelde dan dat het overbuurjongetje een hele mooie pratende pen had. Ik kon er niet direct wijs uit worden wat het nou precies was, dus ik vroeg het aan de overbuurvrouw. Ze besloot even langs te komen en het me te laten zien. Het ging om de tiptoi, een interactief leersysteem. En wat blijkt: die tiptoi is verrassend veelzijdig!

Vele leeftijden

In eerste instantie dacht ik nog dat het echt iets voor de kleinere kindjes was. Het overbuurjongetje had namelijk enkele diertjes die geluid maakten als je ze met de tiptoi pen aanraakte. Dat vond ik niet direct iets voor een 7-jarige. De overbuurvrouw wist me te vertellen dat deze pen toch echt heel erg leuk zou zijn voor Daelyn ( en zelfs voor Damiën ) omdat je er zoveel mee kon. Pas toen ik een persbericht ontving over de nieuwe producten van tiptoi ben ik me er in gaan verdiepen.

Zo is er de TipToi Wereldatlas die dus echt geschikt is voor kinderen die wat meer willen weten over de verschillende werelddelen.

TipToi

TipToi heeft vele mogelijkheden

Je kunt starterspakketten kopen waar de pen al bij zit, maar je kunt ook de pen los kopen en dan een soort uitbreidingen kopen. De uitbreidingen zijn gericht op bepaalde leeftijden. Zo heb je de diertjes, maar ook boeken en spellen. Wij kregen het boek “Eerste letters” opgestuurd en dat vond ik ideaal voor Daelyn aangezien ze net naar groep 3 is gegaan en dus veel met letters bezig is op dit moment. Zo kun je met dit boek leren waar de letters zich bevinden in een bepaald woord. Bijvoorbeeld de N in zon. Maar je kunt ook rijmwoorden zoeken. Of aangeven hoeveel lettergrepen je in een woord hoort.

Er staat aangegeven dat het voor de leeftijd van 4 tot 6 jaar is ( de kleuterklassen ) maar ik ben van mening dat de kinderen in groep 3 ( de 7-jarigen ) hier ook nog veel plezier aan kunnen beleven. Ondertussen heb ik eens even opgezocht wat er nog meer van tiptoi te krijgen is en dat is behoorlijk wat. Zo kun je ook leuke en leerzame boeken krijgen voor de leeftijd van Damiën over bijvoorbeeld het lichaam of dinosaurussen. Jaarlijks komen er ook nieuwe producten uit dus de tiptoi verveelt nooit.

Kende jij de tiptoi al?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *