TipToi Wereldatlas

Mijn kinderen zijn erg nieuwsgierig aangelegd. Soms lijken het net drie sponsjes. Alles wat ze om zich heen zien gebeuren zuigen ze moeiteloos op. De oudste twee stellen dan ook veel vragen. Vragen waar ik het antwoord vaak  van moet opzoeken. Gelukkig voor mij is er Tiptoi. Een interactief leersysteem wat leren leuk maakt. Nieuw dit jaar is de Tiptoi wereldatlas.

Inhoudsopgave

Wat is Tiptoi?

Tiptoi is dus een interactief leersysteem. Je hebt een stift die je eenmalig aanschaft of die verkrijgbaar is in een starterset. Vervolgens kun je allemaal verschillende boeken, spelletjes en dieren kopen. Met de stift kun je dan op een afbeelding of tekst tikken in het boek en dan hoor je geluiden, muziek of een gesproken tekst. Op deze manier kun je ook spelletjes spelen en veel ontdekken over een bepaald onderwerp.

Op de Tiptoi stift zet je zelf de audiobestanden van het boek wat jij hebt. Je hebt een computer en een USB aansluiting nodig om de audiobestanden van het gewenste boek op de stift te zetten, meer niet. Dit gaat vrij eenvoudig en snel. Op de pen kun je audiobestanden van meerdere boeken zetten. Je hoeft dus niet steeds iets te verwijderen en opnieuw te downloaden.

De Wereldatlas

Nieuw van Tiptoi dit jaar is het boek Mijn Grote Wereldatlas. Hier zit ook een grote wereldkaart bij zoals je op de foto bovenaan dit artikel kunt zien. Als je met de stift op verschillende plekken tikt, hoor je verschillende geluiden en muziek. Op deze manier leren kinderen spelenderwijs van alles over de continenten, zeeën, landen, hoofdsteden, dieren, landschappen, mensen, talen en culturen.

Deze wereldatlas is geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar maar mijn oudste van 11 en ikzelf vinden het ook erg leuk om hier mee aan de slag te gaan. Topografie speelt namelijk een grote rol in groep 7 en op deze manier wordt leren leuk gemaakt.

Tiptoi wereldatlas

Winactie

Ik mag een starterset van Tiptoi Mijn Grote Wereldatlas weggeven. In deze starterset vind je de stift en het boek met de wereldkaart. Je kunt dus direct aan de slag gaan zonder verder nog iets aan te moeten schaffen. Wil jij hier kans op maken?

 • Geef aan in een reactie onder dit bericht op mijn site of op Facebook voor wie jij deze set zou willen winnen.
 • Vergeet vooral niet om mij te volgen via 1 of meerdere van mijn social media kanalen ( Facebook, Twitter, Instagram en/of YouTube )
 • De winactie loopt tot donderdag 16 november.
 • De winnaar dient binnen 1 week te reageren anders ben ik genoodzaakt een andere winnaar te kiezen.

Deze winactie is gesloten!

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

39 thoughts on “TipToi Wereldatlas

 1. Aangezien mama Toerisme heeft gestudeerd en we het liefst zo vaak mogelijk op vakantie gaan (tsja wie niet?!) , is het enorm leuk dat onze 2 kids nog iets meer van de wereld gaan leren. Maar wel op een speelse manier ! Super toch om op deze manier de continenten te “bezoeken”? En als ze wat ouder zijn doen we het hopelijk een keer in het “echt”. Misschien hebben we dan geen gids nodig om ons rond te leiden 😉 We zijn enorm benieuwd naar Tiptoi…

 2. Daar hoef ik niet lang over na te denken! Dit is het perfecte cadeau voor onze 6 jarige kanjer. Hij is ook nog eens in december jarig en ik weet 100% zeker dat hij deze set geweldig zal vinden. Hij wil alles weten van de wereld…waar we op vakantie zijn geweest, waar oma al overal geweest is, wie waar woont op de wereld , welke dieren er allemaal op de wereld zijn enz enz enz. Kortom dit is een schot in de welbekende roos! Plus nog eens ontzettend leerzaam TipToi!

 3. Wow wat super gaaf. Hier maken we heel graag kans op. Nu kan de grote nicht deze nog gebruiken en leren. Nog even en dan mag mijn dochter naar de basisschool en dan kunnen ze hem samen gebruiken.

 4. Dit zou geweldig zijn voor mijn dochter. Ze zit nu in groep 3 en is heel erg bezig met de wereld, waar welk land ligt en wat er bijzonder is aan alle landen.

 5. Tiptoi ik ken het v d positieve verhalen maar is nog niet in ons bezit. Ik doe graag mee voor mijn dochter van 7. Ze slurpt info op. Ze zingt en danst het allerliefste maar wil graag alles weten.
  We helpen haar graag aan vele antwoorden … maar soms is het even nadenken. Nu kan ze op haar eigen tempo op een leuke manier kennis maken met de wereld. En misschien mag haar peuterzus lekker mee ontdekken.
  En kunnen we er steeds een deel ter uitbreiding bij aanschaffen… ik ben nieuwsgierig en doe graag mee.

 6. Dit zou mijn zoontje Wes van 4 jaar erg leuk vinden. Sinds hij op de basisschool zit wil hij zoveel weten dus dan is dit een ideaal cadeau ?

 7. Geweldig zo set. Helemaal ze hier nu topo aan het leren is. Ze zit in groep 5 /6 en elke 3 weken komt er een nieuwe topo kaart mee. Europa. Nederland en ook de wereld. Met deze set zal ze vast een voorsprong hebben op een speelse manier.

 8. Al veel over tiptoi gehoord maar hier hebben we dat nog niet in huis. Ik zou het wel heel erg leuk vinden voor onze leergierige en nieuwsgierige kinderen. Dan kunnen ze zelf op ontdekkingsreis gaan!

 9. Super leuk cadeau voor mijn dochter!! Met een mama (ik) die verzot is op atlassen/kaarten/bollen, begint ze het nu ook over te nemen haha. En tiptoi is enorm leuk!
  Wij winnen deze graag.

 10. Wat een geweldig product lijkt me dit. Onze dochter is erg leergierig en krijgt nu topografie dus dit zou zeer welkom zijn. Spelenderwijs leren is hartstikke leuk en zo kan ze haar zussen ook weer wat leren.

 11. Aan Wereld van Mama,

  Doe heel graag mee voor mijn meiden. Wat is het gaaf om thuis de wereld te kunnen ontdekken, samen of alleen.
  Leerzaam en speelplezier, ik hou ervan.
  Lijkt mij ook gaaf om de set dan uit te breisen met andere tiptoi boeken.

 12. Ik doe graag mee voor mijn bijna 6 jarige zoon! Ik heb al veel over tiptoi gehoord en gelezen maar we hebben er nog niks van in huis. Het zou echt geweldig zijn om dit pakket te winnen! Kan eerst mijn zoontje er mee spelend leren en daarna mijn dochtertje als ze wat ouder is ?

 13. Geweldig om te winnen voor mijn neefje! Ik doe heel graag mee. Hij viert dit jaar sinterklaas bij ons en een beter cadeau kan ik niet bedenken. Dit gaat hij geweldig vinden!

 14. Voor mijn dochtertje Eli Maja.. 5 Jaar en zo geïnteresseerd in wegen,steden en landen dat ze steeds met de landkaart of gps de weg volgt in de auto of mobilhome.. dan kan ze zien dat er ook zoiets bestaat als een wereldkaart want dat hebben we haar dus ‘og niet duidelijk gemaakt. En dit lijkt me een toffe manier

 15. Mijn 9 jarige zoontje vind topo helemaal gaaf! Doe graag mee voor hem! En altijd handig om een uitbreidings boek te geven voor sinterklaas en zijn verjaardag. De globe lijkt me ook zo leuk…. Mijn andere zoontje moet nog een jaartje wachten maar ook daar heb ik al hele leuke boeken voor gezien:D

 16. Leuk! Ik zou dit willen winnen voor mijn zoon. Hoewel hij pas 4 is is het net zo’n sponsje als jou kinderen. Hij wil graag alles weten ?.
  Mijn broer woont in Oostenrijk en voor mijn zoon is het soms moeilijk uit te leggen waar het precies ligt. Regelmatig kijken we dan ook in boeken en moet ik hem aanwijzen waar Oostenrijk ligt.
  Dit zou dus een fijn cadeau zijn ?
  Tevens zou ik het ook meenemen naar school het is immers een leuk en leerzaam ‘spel’

 17. Ohhh dit is echt een waanzinnig mooi cadeau voor mijn dochter Mara en mijn zoontje Collin zijn gek op de TipToi. We hebben alleen de boerderij en de stift. Aanvullingen en een tweede stift zijn meeeeeeeer dan welkom!
  Het is echt zulk leuk spul en ze leren er ook nog eens veel van 🙂 Vooral mijn dochter is nu volop aan het ontdekken dat de wereld enorm groot is en vraagt veel over andere landen. Met de tiptoi wereldatlas kan ze zelf een wereldreis maken en op ontdekking gaan 🙂
  We gaan hard duimen en hopen dat Sinterklaas ons huisje weet te vinden 😉

 18. Dit zou een gaat cadeau zijn voor mijn oudste dochter! In de kerstvakantie wordt de 10, heeft dit jaar voor het eerst topo op school wat ze reuze interessant vindt. Dit is het perfecte cadeau voor haara

 19. Wat een toffe winactie!
  Ik maak heel graag kans voor de kinderen die hier wekelijks over de vloer komen. (Ik begeleid kinderen met ontwikkelings en gedragsproblemen). Super leuk om ze op een speelse manier dingen bij te brengen.
  Mijn eigen dochter is pas 1, maar over een paar jaar kan zij er ook mee spelen, als hij het nog doet haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *