Het leukste speelgoed voor een 9-jarige jongen

Gastblog door Linda
Hoe ouder kinderen worden, hoe lastiger het is om echt cadeaus te vinden waar ik ze heel blij mee maak, merk ik. Waar mijn jongens vroeger overal blij mee waren, lopen ze nu een stuk kritischer door de speelgoedwinkel heen. Het is soms best een uitdaging om dan ook echt speelgoed te vinden waar je een 9-jarige blij mee maakt. Maar gelukkig heb ik met behulp van mijn eigen zonen toch een mooi lijstje bij elkaar gevonden! Om jou te helpen, delen we dit lijstje graag ook met jou. Dus hierbij ons overzicht van het leukste speelgoed voor 9-jarige jongens!

Inhoudsopgave

Een voetbaltafel

Ja, we beginnen gewoon lekker groots! Hoewel voetbaltafels tegenwoordig trouwens echt niet meer heel veel hoeven te kosten. Het is natuurlijk maar net hoe gek je het zelf maakt. Je hebt een goede, stevige en stabiele voetbaltafel vanaf ongeveer € 75,- en de prijzen lopen natuurlijk wel flink op. Hoe robuuster, hoe duurder. Maar ik kan je zeggen: hier wordt er echt veel mee gespeeld. Vroeger hadden we thuis ook een voetbaltafel en tot en met een jaar of 16 hebben wij er ook echt veel mee gespeeld thuis. Typisch dus speelgoed wat in aanschaf even wat meer kost, maar waar kinderen jarenlang plezier mee hebben!

Nerf

Nerf heeft een super uitgebreid assortiment waar ieder jaar ook weer nieuwe producten bijkomen. Zo verschenen dit jaar natuurlijk de Fortnite blasters die mijn jongens gewéldig vinden. Het is maar goed dat ze nog niet gezien hebben hoe onwijs veel verschillende Fortnite blasters er zijn!
Zelf hebben ze Nerf ’n Strike Elite en die is wel heel gaaf omdat je alle pijltjes direct achter elkaar kunt laten schieten. Het leukste vinden ze om op lege plastic flesjes te mikken. Op die flesjes hebben we stickets met punten geplakt en dan is het natuurlijk wie er het meeste punten kan scoren.

Gravitrax

Gravitrax is eigenlijk een knikkerbaan, maar dan écht 2.0. Wij hebben al een jaar of twee Gravitrax in huis en er wordt echt elke week mee gespeeld. Dat houdt in: elke week wordt er een baan gebouwd die een paar dagen later weer wordt afgebroken, om vervolgens weer een nieuwe te bouwen. Je kunt zoveel kanten op, zeker met alle toffe uitbreidingen die er zijn. Ik durf wel te zeggen dat mijn jongens dit echt als hun favoriete speelgoed zien.

Lees ook: Speelgoed voor kinderen met astma

Lego Boost en Lego Mindstorms

Als je zoon van programmeren houdt of daar in ieder geval interesse in heeft, dan zijn LEGO Boost en LEGO Mindstorms een aanrader. Bij LEGO Boost leer je de basisprincipes van programmeren. Je gaat een coole robot in elkaar zetten die vervolgens kan praten en kan laten zien hoe hij zich voelt. Ook kun je hem programmeren om iets in zijn handen te pakken.
Lego Mindstorms is een stapje verder en dus ook een stapje lastiger. Je kunt bij deze LEGO set namelijk de programmeermogelijkheden van de EV3 software onderzoeken op je pc.

Gameconsole

Tsja, deze mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje, in ieder geval niet als het aan mijn jongens ligt. Want dit zou toch wel zeker het eerste zijn wat ze voor hun verjaardag zouden vragen, áls ze er nog geen hadden. Met name de Playstation 4 en Nintendo Switch hebben hun interesse. Wat ik zelf zo leuk vind is dat er veel Nintendo Switch games voor de hele familie zijn. Zo hebben papa en mama tenminste ook nog een beetje profijt ervan!

Gezelschapsspellen

Gelukkig heb ik ook twee jongens die dol zijn op gezelschapsspellen. Zelf sparen ze wel eens voor een spel dat ze gezien hebben bij een vriendje op televisie, en daar word ik dan toch wel erg blij van. Want al dat zakgeld naar die Pokémonkaarten doet toch altijd stiekem een beetje pijn bij mij als ouder, haha. De leukste gezelschapsspellen voor 9-jarigen vinden wij Azul, Ticket to Ride, Carcassonne, Machiavelli en Risk. Wat kleinere spellen die hier populair zijn, zijn Qwixx, Saboteur, Beverbende en Regenwormen.

Heb je zelf nog leuke tips of aanvullingen? Laat het weten in de reacties!

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *