Speelgoed voor kinderen met astma

Als je kindje astma heeft dan zijn er veel dingen waar je op moet letten. Je kindje kan bijvoorbeeld niet met alle soorten speelgoed spelen en je moet het op de juiste wijze onderhouden. In dit artikel zet ik een aantal soorten geschikt speelgoed voor kinderen met astma op een rijtje. Bovendien geef ik je tips over het onderhoud. Mocht je zelf nog tips of aanvullingen hebben dan lees ik het graag in de reacties.

Inhoudsopgave

Astma

Als je kindje astma heeft dan betekent dit dat de luchtwegen geïrriteerd raken door verschillende prikkels. Denk aan tabaksrook, verflucht of bijvoorbeeld een parfum. Ook kan er een allergie ontwikkeld worden voor een bepaalde stof. Denk aan de huisstofmijt in huisstof, huidschilfers van huisdieren of bijvoorbeeld stuifmeel en pollen. Een kind kan het dan benauwd krijgen, kan gaan hoesten of kan eczeem krijgen. Het meest herkenbaar voor een buitenstaander is de kortademigheid die een kind krijgt. Hier kunnen medicijnen voor gebruikt worden.

Huisstofmijt allergie

In veel gevallen is huisstofmijt de boosdoener. Mijten voelen zich prettig in een warm, vochtig en stoffig klimaat. Het is dus belangrijk dat je de plekken waar je speelgoed opgeborgen hebt, goed schoonhoudt. Vooral in verzamelkisten en boekenkasten/planken kan stof zich prima verzamelen, zeker in de hoekjes. Het is beter om speelgoed op te bergen in afgesloten kasten of kisten.

Enkele tips

Het beste kun je speelgoed aanschaffen dat makkelijk schoon te houden is.

  • Knuffels kunnen gehouden worden maar let dan goed op dat ze geen lange haren hebben en dat je ze kunt wassen in de wasmachine. Liefst op 60 graden. Nadat ze droog zijn kun je met de stofzuiger de overgebleven uitwerpselen verwijderen. Heb je toch een knuffel die niet in de wasmachine mag? Dan kun je hem ook een weekje in een zak in de vriezer leggen. Daarna spoel je hem snel uit met lauwwarm water en hang je hem te drogen.
  • Plastic speelgoed (denk aan Lego of Playmobil) kun je prima met een natte doek schoonmaken. Klein plastic speelgoed kan ook in de wasmachine. Stop alles in een kussensloop en vervolgens in de wasmachine.
  • Ook houten speelgoed is geschikt voor kinderen met astma omdat het goed schoon te houden is met een natte doek.

Hieronder heb ik leuk houten speelgoed voor je op een rijtje gezet. Op de website van Speelgoedinfo kun je veel informatie en folders vinden over speelgoed. Het is zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

One thought on “Speelgoed voor kinderen met astma”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *