Horrornacht

De kinderen van tegenwoordig zijn verwend met de programma`s van tegenwoordig. Geen reclames, zoals wij vroeger hadden. Ze Netflixen en YouTuben er vrolijk op los. Vooral YouTube. En dan het liefst StukTV. Als moeder zijnde vroeg ik me wel altijd af wat StukTV was en daarom keek ik met ze mee. Onlangs kwam StukTV met iets nieuws: de Horrornacht.

Inhoudsopgave

Wat is StukTV

StukTV bestaat uit 3 jongens: Giel, Thomas en Stefan. Hun slogan is “Wij gaan stuk voor jou!” Ze voeren opdrachten uit die jij hebt ingestuurd. En dat kunnen de meest idiote dingen zijn. Op een brommertje door de bouwmarkt, een vrachtwagen vol kerstbomen bij iemand voor de deur leggen in januari of een nacht doorbrengen op een maffe plek. Je kunt het zo gek niet verzinnen.

Ik moet eerlijk zijn: Sommige filmpjes vind ik hilarisch, andere vind ik 3 keer niks. Ze hebben nu al een aantal jaar een YouTube kanaal en zijn behoorlijk gegroeid. Zoveel dat ze nu ook andere, hele toffe dingen erbij mogen en kunnen doen. Zo is de serie Huis op stelten ontstaan, maar ook Roadtrippers ( waarbij ze opdrachten krijgen tijdens een reis ) en Jachtseizoen.

Roadtrippers vind ik persoonlijk erg leuk om te zien, maar ook bij Jachtseizoen zat ik soms op het puntje van mijn stoel. Bij deze laatste maken ze jacht op een bekende Nederlander en is het de bedoeling dat je 4 uur uit handen blijft van Giel, Thomas en Stefan. De aflevering met Fred van Leer bezorgde me klotsende oksels. Samen met de kinderen zat ik op de bank te gillen: “Ren, Fred! Ren!!” Hierboven kun je de aflevering bekijken.

Lees ook ons artikel over het Jachtseizoen bordspel

De Horrornacht

Als YouTube kanaal moet je inventief blijven en nieuwe dingen blijven verzinnen om de aandacht van je kijkers vast te blijven houden. En zo kwam StukTv met De Horrornacht. Ze bezoeken de 6 engste plekken ter wereld en blijven daar een nacht slapen. Plekken waarvan wordt gezegd dat er geesten zijn, dat er rare dingen gebeuren en waar mensen dus eigenlijk niet durven te overnachten.

Ik bekeek de eerste aflevering met de kinderen en was vooral benieuwd naar hun reacties. Vooral dochterlief is een StukTV-junkie en vond het hele idee van de Horrornacht fantastisch. Maar ze is pas 8. Is dat dan wel een aflevering voor deze leeftijd?

Wat zegt ons Kids Panel?

Ik besloot de vraag voor te leggen aan de leden van ons Kids Panel. Wat vinden jullie van de Horrornacht?

Daelyn ( 8 jaar ): Voor kinderen van 1t/m7 jaar is het nog een beetje eng. Ik vind het soms ook spannend. Ik kijk in de ochtend of middag. Niet in de avond. Dan is het wat enger.

Youri ( 10 jaar ): De afleveringen van stuktv zijn super leuk en erg spannend. Soms heb ik het idee dat het een beetje nep/ overdreven is. Vooral met het bord en de geesten. Stefan is iedere keer echt bang, Thomas is relaxed en Giel zit er tussenin. Ik kijk eerst een stukje. Als het dan niet te eng is kan ik het ook kijken voor ik naar bed ga. Anders wacht ik liever tot de volgende dag.

Damiën ( 11) : Ik vind het best tof. Het is wel spannend soms. Zelf zou ik niet op zo`n plek gaan slapen, dat vind ik wel eng.

Mama`s mening

StukTv bezoekt enge plekken in deze serie. Persoonlijk zou ik nooit naar een dergelijk oord afreizen, maar ik ben dan ook al bang voor een spin, laat staan 1 of ander maf kasteel waar allerlei rare dingen in gebeuren.

De afleveringen beginnen met Giel, Thomas en Stefan te vertellen waar ze naar toe gaan. Vervolgens zie je ze reizen en informatie opzoeken over die enge plek. Ook winnen ze informatie in bij de mensen die er wonen. En dan volgt dus de nacht. Ze maken hun bedje op en doen een poging tot slapen.

Met hele jonge kinderen zou ik deze serie niet kijken. Dochter Daelyn is 8 en geeft zelf aan dit liever niet te kijken als het donker is maar ze wil het wel erg graag zien. We kijken het dus samen op zondagochtend.

De horrornacht is te zien op het YouTube kanaal van Stuk TV. Vanaf 6 januari 2018 komt er 6 weken lang wekelijks een nieuwe video online.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *