Het jachtseizoen bordspel

Het jachtseizoen bordspel

De kinderen (en wij ook) kijken hier graag naar StukTV op YouTube. Mocht je ze nog niet kennen: StukTV bestaat uit 3 heren, Giel, Thomas en Stefan. Oorspronkelijk vroegen ze kijkers een opdracht in te sturen en maakten ze daar een video over. Het leverde vaak hilarische filmpjes op van bijvoorbeeld Stefan die in een winkel zogenaamd een film moest opnemen. Daarnaast zijn ze andere video`s (series) gaan maken, waaronder de Drop, Roadtrippers, de Horrornacht en Jachtseizoen. Die laatste is enorm populair en kijken we eigenlijk altijd wel. Omdat hij zo populair is kon het Jachtseizoen bordspel niet uitblijven natuurlijk. Wij kregen het bordspel opgestuurd ter review en ik vertel je hoe je het speelt en wat wij ervan vonden.

Inhoudsopgave

Het Jachtseizoen

Het is wel handig om te weten waar het Jachtseizoen over gaat voordat je het bordspel besluit aan te schaffen. Ik denk dat er weinig tieners zijn die de video`s niet kennen, dus deze informatie is even voor de volwassenen. 😉

Bij het Jachtseizoen gaan Giel, Thomas en Stefan op zoek naar een ‘ontsnapte misdadiger’. Deze ontsnapte persoon, oftewel de voortvluchtige, is eigenlijk in alle gevallen een bekende Nederlander. Bekend van YouTube, maar tegenwoordig ook steeds vaker een bekende tv-persoonlijkheid. Afgelopen jaar was het Jachtseizoen namelijk ook voor het eerst op tv te zien en zo werd het programma bekend bij het grotere publiek.

Giel, Thomas en Stefan hebben de beschikking tot allerlei High Tech apparatuur, de voortvluchtige heeft niks. Wel heeft hij een zendertje om en dit zendertje geeft elke 10 minuten de locatie weer. Hij krijgt een kleine voorsprong om te ontsnappen en als het hem lukt om 4 uur uit handen te blijven van StukTV is hij de winnaar. Als de heren van StukTV hem vangen binnen die 4 uur, dan heeft StukTV het spel gewonnen.

Zoals ik al zei kijken we zelf ook graag naar StukTV. Van Jachtseizoen vond ik de aflevering met Fred van Leer het allerleukste. Ik heb echt in een deuk gelegen voor de tv. Check zeker de video hier beneden, dan heb je meteen een idee waar het Jachtseizoen over gaat.

Hoe speel je het bordspel?

Nu is er dus het Jachtseizoen bordspel zodat je ook thuis in de huid van StukTV of de voortvluchtige kunt kruipen. In de basis is het bordspel hetzelfde als een aflevering die op YouTube uitgezonden wordt. Je hebt een StukTV team en je hebt de voortvluchtige die probeert weg te komen.

Zeker als je dit spel voor de eerste keer speelt, moet je er even inkomen. Het meest handige is om de spelregels samen door te nemen en tijdens de eerste keer spelen het boekje naast je te hebben liggen. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en je speelt het met 2 tot 4 spelers.

Lees ook onze review over het Jurassic World bordspel.

Het Jachtseizoen Bordspel StukTV

Je speelt met 2 speelborden, dit zijn 2 kaarten van Nederland. Het ene speelbord leg je op tafel. Dit is het bord van StukTV. Het andere speelbord is een kleiner whiteboard waar je met de speciale, bijgeleverde stift op kunt tekenen. Dit whiteboard is voor de voortvluchtige. De bedoeling is dat je ver genoeg uit elkaar gaat zitten. Team Stuk mag namelijk niet kijken wat de voortvluchtige op het bord schrijft en de voortvluchtige mag natuurlijk niet horen wat Team Stuk bespreekt. Verder zitten er nog een aantal poppetjes (pionnen) en speelkaarten in de doos.

Nadat je bepaalt hebt wie Team Stuk speelt en wie de voortvluchtige is, ga je kaarten en pionnen verdelen en kies je een startlocatie. Aan de zijkant van het bord vind je een tijdbalk met in totaal 25 beurten die je kunt spelen. Elke beurt mag je 5 acties uitvoeren, denk aan lopen, liften, het openbaar vervoer gebruiken, je met de helikopter of boot verplaatsen. Je kunt een beurt vrij snel spelen. Je bent dus niet, net als StukTV in het echt 4 uur bezig met het spel. Gemiddeld zal je 30 tot 60 minuten kwijt zijn. Na elke beurt geeft de voortvluchtige aan Team Stuk door wat zijn locatie is.

Ook hier eindigt het spel zoals op YouTube: of Team Stuk vangt de voortvluchtige of de voortvluchtige weet te ontkomen.

Het Jachtseizoen bordspel

Het Jachtseizoen bordspel review

Wat vonden we van het Jachtseizoen bordspel? Omdat het een ‘anders-dan-anders’ bordspel is, besloten we dat ik samen met de kinderen Team Stuk zou zijn. Dave was de voortvluchtige en ging in de woonkamer zitten. Tijdens de beurten sloten we de keukendeur en zo konden we even rustig overleggen welke acties we gingen ondernemen. Tussen de beurten door deden we de deur even open en kon Dave zijn locatie doorgeven.

Als je het Jachtseizoen op tv ziet, denk je vaak dat het appeltje-eitje is en begrijp je soms niet waarom de heren van Team Stuk hun voortvluchtige nog niet gepakt heeft. Als je zelf Team Stuk bent begrijp je beter waarom het zo lastig is. Wat wij zien op tv zijn de acties van zowel Team Stuk als van de voortvluchtige. Als je geen flauw benul hebt van wat de voortvluchtige gaat doen is het echt wel lastig.

Als team zijnde moet je echt wel goed samenwerken, goed overleggen en een beetje in het hoofd van de voortvluchtige kunnen kruipen. Zal hij richting een vliegveld gaan om daar een helikopter te pakken? Of zal hij nu het openbaar vervoer proberen te bereiken? Uiteindelijk lukte het ons wel om de locatie van Dave te achterhalen en waren wij, als Team Stuk de winnaar van het spel.

Als je het spel eenmaal een keertje gespeeld hebt is het een stuk eenvoudiger omdat je weet wat je moet doen. Zeker met wat oudere kinderen (en zelfs zonder kinderen!) is het een leuk spel om te spelen. Voor meer informatie en actuele prijzen over het Jachtseizoen bordspel klik je hier.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *