Ik ben toch zeker Sinterklaas niet?!

Ik ben toch zeker Sinterklaas niet?! Wie kent dit nummer van Kinderen voor Kinderen nou niet? Ik denk dat iedereen van mijn generatie dit wel eens mee gezongen heeft. En destijds heb je niet eens op de tekst gelet. Nee, de melodie was veel belangrijker. Nu we ouder worden en zelf kinderen hebben is die tekst, zeker in deze laatste maanden van het jaar, best toepasselijk. Pepernoten, pepernoten, pepernoten…

Inhoudsopgave

Sinterklaas

De goedheiligman is nog niet eens in het land maar de pepernoten liggen al in de schappen en binnen niet al te lange tijd zullen de boekjes van de speelgoedwinkels weer in de bus vallen. Voor veel kinderen de tijd van het jaar, voor veel ouders de verschrikking van het jaar. Want hoe ga je het voor elkaar krijgen om op pakjesavond een aantal leuke spulletjes voor je kinderen te regelen als het je elke maand maar net lukt om uit de rode cijfers te blijven?

geld-inzamelen

Lijstjes

Hier is het niet anders. Daelyn gelooft nog in Sinterklaas, Damiën niet meer. Twee jaar geleden ontdekte hij zelf dat de goede Sint niet meer bestond, maar hij is evengoed nog heel enthousiast als het speelgoedboek op de mat valt. Nu komen die boeken ook vlak voor hun verjaardagen in oktober, dus dan moet er ook net iets meer opgeschreven worden. Kunnen we kiezen wat we voor hun verjaardag geven en welk lijstje we naar Spanje sturen.

De lijstjes zijn vaak eindeloos en hebben een totale waarde van soms wel €800. In geen 800 jaar dat ik die ga uitgeven, maar dat hoeven ze niet te weten. Wij hebben een budget voor hun verjaardag, voor pakjesavond en voor kerstavond. Dat is geen heel groot budget en dat maakt het soms wel lastig om iets leuks te kopen. Je wilt ook niet dat er maar 1 pakje in die juten zak zit.

Puzzelen

En dan is het vaak puzzelen. Hoe ga je het voor elkaar krijgen om toch leuke dingen aan te schaffen die binnen je budget blijven? Eerder schreef ik al een artikel met een aantal tips om lowbudget sinterklaascadeau`s aan te schaffen. Ook ben ik voor de handige cadeau`s die je toch nodig hebt. Een nieuw shirtje, nieuwe sokken van bijvoorbeeld Frozen of Spiderman ( net waar ze fan van zijn ) of iets waar we met het hele gezin iets aan hebben zoals een uitje naar de bioscoop. En gelukkig zijn de kinderen daar ook altijd blij mee.

Heb jij een budget voor pakjesavond?

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Ik ben toch zeker Sinterklaas niet?!

  1. Wij hebben niet een specifiek budget, maar ik vind het ook niet nodig om daar bergen met geld aan uit te geven. Wie weet ligt het allemaal in no time weer ongebruikt in de kast. Wat me ook wel wat lijkt is om het hele jaar door hier en daar soms al wat leuks/kleins te kopen als je het toevallig tegenkomt of als het in de aanbieding is ofzo, en dat dan bewaren voor pakjesavond. Dan heb je in de weken daarvoor niet in een keer zo veel grote uitgaven omdat je al wat hebt liggen.

    1. Klopt, wij kijken vanaf augustus ongeveer of we iets tegen komen. Vaak zijn dingen dan nog tegen leuke prijsjes te krijgen. Zo kocht ik afgelopen week al wat leuke spulletjes tegen aantrekkelijke prijzen bij het Kruidvat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *