In Case of Emergency

Een ongeluk zit in een klein hoekje en je hoeft het niet eens zelf schuld te zijn. Voor hulpverleners is het dan belangrijk dat ze direct relevante informatie te weten komen. Welke medicatie slik je? Ben je donor of niet? Wat is je bloedgroep? En wie is jouw contactpersoon in case of an emergency?

ICE

In Case of an Emergency wordt afgekort tot ICE. Vaak staat er een ICE contactpersoon in je telefoon. Voor volwassenen is dit meestal de partner, voor jongeren kunnen dit de ouders zijn. Hulpverleners kunnen dan direct zien wie ze moeten bellen als er iets met jou gebeurt is. Hartstikke handig natuurlijk.

Waar ik echter niet bij had stil gestaan was dat de hulpverleners mijn telefoon helemaal niet in kunnen zonder dat ze mijn code weten. Bijzonder vervelend want nu kunnen ze dus niemand bereiken mocht ik zelf niet in staat zijn iemand te bellen of vragen te beantwoorden. Toen ik onlangs bij Risk Factory was met de kinderen zag ik dat je er een app voor kunt installeren.

Lees ook: De kracht en het gevaar van Social Media

In Case of Emergency app

Je hebt betaalde apps en gratis apps. Ik heb geen idee wat de betaalde apps kosten of meer kunnen dan de gratis apps. Ik heb in mijn playstore gezocht op “ICE- In case of emergency” en de bovenste in het rijtje geïnstalleerd. (Sylvain Lagache) De app is in het Engels maar dat vind ik niet storend.

Ik kan mijn naam invullen en via een dropdown menu kiezen welke bloedgroep ik heb. Je kunt ook kiezen voor “Unknown” mocht je dat niet weten. Verder is er ruimte om relevante informatie in te vullen. Denk aan medicijnen die je gebruikt, wil je wel of geen donor zijn en ga zo maar door. Als je op een plus-icoontje drukt kun je jouw ICE-contactpersoon invullen. Je moet dan een naam en telefoonnummer invoeren. Je kunt meerdere contactpersonen invoeren.

Het hartje in de rode cirkel is het ICE-icoontje

Als je alle gegevens hebt ingevuld (in feite 1 minuut werk) krijg je een hart-icoontje op je lock screen te zien. Je kunt op het hartje drukken, ook al is je telefoon vergrendeld.

Klik je op het hart-icoontje op het startscherm dan krijg je deze melding te zien.

Vervolgens krijg je een melding te zien waar bij staat “Pull Down to see ICE”

Deze informatie ziet de hulpverlener. Je kunt alles zelf invullen.

Als je dan omlaag veegt krijg je alle relevante informatie te zien die je hebt ingevuld plus de ICE-contactpersonen met naam en telefoonnummer. Het is niet mogelijk om vanuit de vergrendeling ook direct te bellen met de contactpersonen, maar het telefoonnummer is wel te zien dus een hulpverlener kan wel contact opnemen met jouw contactpersoon.

Ik vind het een handige app en heb hem direct bij de kinderen op hun telefoons geïnstalleerd. Hopelijk hoeven hulpverleners hem nooit te gebruiken, maar mocht er toch iets gebeuren dan kunnen ze altijd de juiste contactpersonen bereiken. En dat geeft me een geruster gevoel.

Ken jij deze app al?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *