Je eigen potten bakken met de Pottery Cool pottenbakstudio!

Pottery Cool Pottenbakstudio

Pottery Cool is een pottenbakstudio speciaal voor kinderen. Met deze complete set zou het heel eenvoudig moeten zijn om de leukste potten te maken. Het leuke was dat we afgelopen week een Pottery Cool set opgestuurd kregen en zo zelf konden ervaren of het geschikt was voor kinderen en de aangegeven leeftijd. We vertellen je graag onze ervaring.

Inhoudsopgave

Wat zit er allemaal in de Pottery Cool doos?

In de doos vind je:

  • Een Pottery Cool pottenbakstudio
  • twee mallen
  • 4 plakken klei apart verpakt ( voldoende voor 6 werkjes )
  • verf
  • mesjes/werkmateriaal
  • een gereedschaphoudertje/sjabloon
  • een sprayflacon voor water.

De adviesleeftijd is voor kinderen vanaf 6 jaar. Wat er niet bij zit, zijn batterijen. Ik heb eigenlijk altijd de AA-batterijen wel standaard op voorraad. Hier moesten echter 4 dikke 1,5 V batterijen in. Wel even handig om dat in de gaten te houden, mocht je de Pottery Cool in de decembermaand cadeau doen. 😉

Lees ook: Frozen tekenprojector

Pottery Cool Pottenbakstudio

Testen maar!

De plakken klei zijn vrij dik. ( 255 gram per stuk ) Dikker dan ik verwacht had. De plastic mal kun je vastklikken op de draaischijf. Daarover trek je de siliconen mal. Je potje kan dus nergens naar toe. De klei moet je behoorlijk vochtig maken om hem goed door je vingers te kunnen laten glijden. In eerste instantie hadden we de klei te droog en daardoor brak hij verschillende keren. Zeker bij de kegelvorm kan dit voorkomen.

We besloten de kegelvorm even links te laten liggen en met de kom-vorm verder te gaan. De klei en onze handen hebben we behoorlijk nat gemaakt. Je moet iets steviger drukken en toen ging het eigenlijk prima. Wel moet je opletten dat de klei niet te dun wordt, dan is het vrij lastig om hem van de mal te krijgen en heb je kans dat hij scheurt.

Pottery Cool

Damiën is net 10 geworden en vond dit erg leuk om te doen. Het potje/kommetje wat hij wilde maken lukte prima. Nadat hij klaar was heeft hij er nog een streepje over getrokken ter versiering. Daarna hebben we het een kwartiertje laten drogen voordat ik het van de mal heb gehaald. Dat ging wat lastig, maar omdat het een goede dikte had, lukte het wel. Ik denk alleen dat dit voor kinderen niet echt te doen is. Die hebben iets minder geduld. 😉

Pottery Cool

De Pottery Cool: Ja of nee?

Ik ben van mening dat dit een leuk cadeau is om aan kinderen te geven. De adviesleeftijd van 6 jaar vind ik iets te jong aangezien je toch best wel wat kracht moet zetten om de klei rondom de vorm te krijgen. Ik zou het eerder aanschaffen voor kinderen van 8 jaar en ouder. Het is wel een idee om het samen met je jongere kind te maken en dan je kindje een dag later lekker te laten schilderen. Meer informatie over de Pottery Cool en actuele verkoopprijzen vind je hier.

Lijkt jou deze manier van pottenbakken leuk?

De Pottery Cool hebben wij opgestuurd gekregen

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *