Kinderstad

Zomer in Nederland. Afgelopen week was het schijnbaar kouder dan op tweede Kerstdag. En met kinderen die 6 weken zomervakantie hebben had ik stiekem toch wel de hoop dat het in elk geval een graad of 20 zou zijn zodat we wat leuke buitenactiviteiten konden gaan doen. Gelukkig zijn ze hier in Nederland wel voorbereid op de kwakkelige zomers en zijn er leuke binnenspeeltuinen in Limburg te vinden. In Heerlen heb je bijvoorbeeld Kinderstad. Ik was er nog nooit geweest, maar daar kwam afgelopen week verandering in.

Inhoudsopgave

Kinderstad1

Kinderstad

Ik had geen flauw idee wat ik me erbij moest voorstellen. Van vrienden had ik gehoord dat er een wildwaterbaan, achtbaan en botsauto`s zouden zijn. Niet echt een speeltuin meer, eerder een mini-pretpark. Ik besloot het op me af te laten komen. Meerdere mensen hadden blijkbaar besloten een dagje naar Kinderstad te gaan. Er stond een behoorlijke rij toen we aankwamen. Er waren 2 kassa`s open en aan de kassa kon je muntjes kopen om in Kinderstad eten, drinken en snoepjes te kopen. De muntjes kosten €1,25 per stuk en alles kost dus 1 muntje. Geen heel stom systeem.

Gezien de drukte had ik er een beetje een hard hoofd in dat we een zitplaats zouden kunnen vinden. Niks was minder waar. Een gigantische hal van 10.000 vierkante meter met allerlei speelattributen en overal tafeltjes met stoelen. Je mag je eigen eten en drinken meenemen naar binnen en ik zag inderdaad de mensen met koelboxen en hele families gezellig binnen komen wandelen. Evengoed was er continu iets te doen bij het afhaalgedeelte. Koffie, thee, andere drankjes maar ook friet, snacks en broodjes werden goed verkocht.

Kinderstad2

Hoe was het?

We waren rond half 12 op ons plekje en we hebben de kinderen eigenlijk amper gezien. Toen we rond half 6 die avond aangaven dat we naar huis zouden gaan omdat ze zo gingen sluiten waren ze teleurgesteld. Ze hadden het prima naar hun zin. We hadden belegde broodjes bij ons voor de lunch en die hebben ze nog redelijk rustig opgegeten. Verder hebben we ze alleen maar gezien om even snel een beetje te drinken of een worteltje in hun mond te stoppen.

Ik had verwacht dat de grotere attracties zoals de wildwaterbaan en de achtbaan extra geld zouden kosten, maar dat was niet waar. Alles zat bij de prijs inbegrepen. Naast de wildwaterbaan en achtbaan waren er botsauto`s, een grote carrousel, trampolines, springkussens, een grote apenkooi, glijbanen, een ballenbak, eigenlijk te veel om op te noemen. De kinderen zitten nu in de leeftijd van 9 en 6 jaar en vaak merk je dat de ene net te oud is ergens voor of juist de ander ergens net te klein voor is. Hier is echt rekening gehouden met alle leeftijden. Kinderen van 3 vermaken zich hier net zo goed als kinderen van 12.

Kinderstad3

Nadelen?

Ik had gehoord dat de wc`s best smerig waren, maar tijdens ons bezoek was daar niks van te zeggen. Ik heb ook gezien dat er regelmatig werd schoon gemaakt. Als ik al een nadeel moet opnoemen dan is het de vloer. Die zorgt ervoor dat de kinderen echt met zwarte voeten/sokken terug komen aan het einde van de dag. Nu heb ik daar vrij weinig problemen mee. Een vochtig doekje over die zwarte voetjes en ze zijn weer redelijk schoon.

Kinderstad was voor ons echt voor herhaling vatbaar. Het is een ontzettend ruim opgezette binnenspeeltuin en ondanks de drukte voelt het niet als ontzettend druk. De kinderen hebben zich echt geweldig kunnen uitleven. In mijn vlog van komende week kun je dat ook terug zien.

Ben jij al eens in Kinderstad geweest?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

One thought on “Kinderstad”

  1. Nog nooit geweest, wel over gehoord.
    Ik had er ook geen idee van… maar lijkt me best leuk.
    Dus als er nog een regendag komt de laatste 2 weken van onze vakantie, misschien wel een leuk idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *