Knutselen met scheerschuim

Knutselen met scheerschuim is een echte budget-diy. Met een bus scheerschuim kunnen kinderen veel lol hebben en het schijnt ook nog eens goed te zijn voor de fijne motoriek. Vaak spelen kinderen op school of bij de ergotherapie hiermee. Ook spelen met gekleurde rijst is een leuke activiteit.

Het leek me leuk om samen met de kinderen te maken. Je kunt er echt je creativiteit in kwijt. Zo kun je de leukste figuren maken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Vooral voor jongere kinderen is het gewoon leuk om te zien wat er gebeurt.

verven-met-scheerschuim

Zoals je wellicht kunt zien op de foto heb ik een dun laagje schuim op een stuk aluminiumfolie gespoten. Dit heb ik een beetje verdeeld met een plamuurmes, maar je kunt ook een liniaal pakken. Het gaat erom dat je het een beetje recht kunt trekken en dat je niet allerlei schuimpieken hebt. Dan werkt het namelijk niet zo goed.

Scheerschuim-schilderen

Voedselkleurstof

Vervolgens heb ik met voedselkleurstof enkele druppels in het schuim laten vallen. De kleurstof heb ik bij de xenos gekocht en is inmiddels over datum. Niet meer geschikt om te verwerken in voedsel, maar nog prima voor dit soort activiteiten. Heb je geen kleurstof thuis liggen? Tegenwoordig kun je ze bij veel supermarkten vinden bij de bakspulletjes.

kleurstoffen

Met een prikkertje heb ik voorzichtig lijntjes getrokken zodat je een marble-effect krijgt. De kinderen heb ik in de tussentijd van een wit A-viertje een figuur laten knippen. Rondom Vaderdag en Moederdag kun je dit natuurlijk in hartvorm knippen, met Pasen in de vorm van een ei en met kerst in de vorm van een kerstboom. Geef het je eigen draai. Je kunt ook het figuur achteraf uit het papier knippen.

budget-knutselen

Het papier druk je vervolgens voorzichtig in het scheerschuim. Je hoeft niet heel hard te drukken. Het scheerschuim schraap je van het papier af met de liniaal of het plamuurmes, net wat je hebt. Je zult zien dat er een mooi, kleurrijk geheel achterblijft op je papier. Dit hoef je verder alleen maar te laten drogen. Wij hebben het buiten in de tuin gelegd aangezien het toch heerlijk weer was.

Neem jij wel eens de tijd om te knutselen met scheerschuim?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *